Meyve Püresi Nedir?
kabuğu soyulmuş ya da bütün olarak yenebilen meyvelerin eleme, ezme, öğütme işlemlerinden sonra gelmiş olduğu fiziksel yapıya denir. Meyve püreleri sadece meyvelerden değil aynı zamanda sebzelerden de yapılabiliyor. Meyve pürelerini yaparken seçilecek meyvelerin uygun olması gerekiyor. Olgun meyveler daha çabuk püre haline gelebiliyor. Meyve pürelerinde ayıklama, yıkama, parçalama, ezme, karıştırma gibi aşamalar bulunuyor. Bu aşamalardan sonra meyveler püre haline geliyor.
Tüm bu işlemleri gören meyveler pastörizasyon aşamasından geçtikten sonra hazır hale gelir. Pastörizasyon aşaması oldukça önemlidir. Çünkü bu aşamada meyvelerin bozulması önlenir. Meyve püresinin kalitesinin düşmemesi için meyvenin organoleptik özelliklerine dikkat edilmesi gerekiyor. Bu özelliklerin bozulmaması için meyvenin korunması gerekiyor. Meyve püreleri birçok alanda kullanılabiliyor. Meyve pürelerinin birçok çeşidi yapılıyor. Özellikle gıda endüstrisinde sıklıkla kullanılıyor.
Meyve püresi çeşitleri
Meyve püreleri hem sebzelerden hem de meyvelerden yapıldığı için çok farklı çeşitleri vardır. Meyve pürelerinde genel olarak elma, vişne, şeftali, armut, incir, erik, kayısı, kivi, muz gibi meyveler daha fazla tercih ediliyor. Gren Eat firması bu meyve pürelerini en iyi şekilde üretip sizlerin satışını sunuyor. Firmanın internet adresine girdiğinizde üretmiş olduğu tüm meyve pürelerini detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz. Firma da incir püresi, kayısı püresi, erik püresi, vişne püresi gibi püreler en çok satılan ve tercih edilen püreler arasında yer alıyor.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.