"Öğrenci meclisleri hak ettiği değeri görmüyor"

"Öğrenci meclisleri hak ettiği değeri görmüyor"
Nevşehir Öğrenci Meclisi Başkanı ve 2000 Evler Anadolu Lisesi öğrencisi Mehmet Yıldıray Yüksel, ülkenin geleceği açısından büyük öneme sahip olan ...

Türkiye Öğrenci Meclisi’nin yetkili mercilerce hak ettiği değeri görmediğini üzülerek gözlemlediklerini vurguladı. Meclisin tanıtımı ve taleplerin geniş kitlelere ulaşması açısından TBMM’de toplanmasının büyük bir öneme sahip olduğunu ifade eden Yüksel, bunlarla birlikte çalışma bölgesine göre meclislere çalışma ofisleri ve faaliyetlerin yürütülmesi adına bütçe ayrılmasını da talep ettiklerini belirtti.
Türkiye Öğrenci Meclisi üyeleri olarak aralarında yapmış oldukları görüşmeler neticesinde illerinde ortak basın açıklaması yapma kararı aldıklarını söyledi.
Basın açıklaması ile öğrenci meclisi çalışmaları, meclisin mevcut durumu ve meclis üyeleri olarak beklentilerini anlatmayı hedeflediklerini belirten Yüksel, öğrenci meclisinin demokrasinin gelişmesi ve yeni liderlerin yetişmesi açısından önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti.
Ülke genelinde 17 milyonu aşkın öğrencinin tek resmi temsilcisi konumunda olan Türkiye Öğrenci Meclisi’nin 12. dönemine girildiğini anlatan Meclis Başkanı Yıldıray Yüksel “ Türkiye Öğrenci Meclisi’mizin oluşum süreci, genel seçimlerden sonra temsil anlamında en büyük ikinci seçim olma özelliğine sahiptir. Bu özelliği dolayısı ile ülkemiz demokrasisinin gelişmesi ve yeni liderlerin yetişmesi açısından çok önemli bir yeri bulunmaktadır. Biz Türkiye Öğrenci Meclisi üyeleri olarak meclisimizin taşımış olduğu bu değerin bilincinde olarak üstlendiğimiz görevleri en iyi şekilde yerine getirme gayretleri içerisindeyiz” dedi.
Okul Meclisleri, İlçe Meclisleri, İl Meclisleri ve Türkiye Öğrenci Meclisi olmak üzere ülke genelinde istisnasız her yerde bu meclislerin bulunduğunu kaydeden Yüksel “ Okul Meclislerimiz okul içi etkinliklere ağır verirken; ilçe ve il meclislerimiz daha çok ilçede ve ilde bulunan ortak meseleler üzerinde çalışmalar yürütmektedir. MEB tarafından verilen takvime göre her yıl Nisan ayında toplanan Türkiye Öğrenci Meclisi, il başkanlarının gayretleri ile her yıl farklı illerde özel toplantılarla bir araya gelmektedirler. Yapılan toplantılarda eğitim faaliyetleri üzerinde fikir alışverişlerinin yapılmasının yanında kültürel etkileşimin ve kardeşlik bağlarının gelişiyor olması gözlenmektedir” dedi.
Mevcut durum ve istekler
Ülkenin geleceği açısından büyük öneme sahip olan Türkiye Öğrenci Meclisi’nin yetkili mercilerce hak ettiği değeri görmediğini üzülerek gözlemlediklerini vurgulayan Yüksel şöyle konuştu “Türkiye Öğrenci Meclisi, TBMM ve MEB tarafından ortaklaşa imzalanan protokolle “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi” kapsamında faaliyetlerini yürütmektedir. Yönergede TBMM’de toplanacağı açıkça ifade edildiği halde 2 yıldır TBMM dışında toplanmaktadır. Okul, ilçe ve il bazında gençlik çalışmalarına ılımlı yaklaşan idarecilerle birlikte meclis başkanlarımızın güzel çalışmalar ortaya koymaktadırlar. Meclisin en üst çatısını oluşturan Türkiye Öğrenci Meclisi ise çalışmaları yürütmede yetkili mercilerle sağlıklı iletişim kurma noktasında maalesef sorun yaşamaktadır. İl Başkanlarımız ise illerindeki imkânlar nispetinde yoğun emekler ortaya koyarak Türkiye Öğrenci Meclisi’mizi MEB’den herhangi bir kaynak temin etmeden bir araya toplamaktadır. Bizler Türkiye Öğrenci Meclisi Birleşiminin yeniden ve yönergede de olduğu gibi TBMM Genel Kurulu’nda ve bir defayla sınırlandırılmamasını istiyoruz. Meclisimizin tanıtımı ve taleplerimizin geniş kitlelere ulaşması açısından TBMM’de toplanması büyük bir öneme sahiptir. Bunlarla birlikte çalışma bölgesine göre meclislerimize çalışma ofisleri ve faaliyetlerin yürütülmesi adına bütçe ayrılmasını talep etmekteyiz.” CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.