OMÜ ÖĞRETİM ÜYELERİNİN PROJE BAŞARISI
OMÜ’de 2016 yılında destek alan toplam 223 bilimsel araştırma projesinin 191 adedi OMÜ’nün kendi öz gelirlerinden sağlanan desteklerle finanse edildi. Bu projelerin toplam bütçesi 10 milyon 362 bin 81 lira oldu.
Diğer ulusal fonlardan sağlanan desteklerle yürütülen 16 adet projenin 14’ü TÜBİTAK tarafından desteklenirken, bu projelerin toplam bütçesi 8 milyon 330 bin 600 liraya ulaştı.
Uluslararası destek alan 4 adet projenin bütçesi de 2 milyon 348 bin 778 TL olarak gerçekleşti. Üniversite-Sanayi AR-GE proje ortaklığı olarak yürütülen 3 projenin bütçesi ise 351 bin 117 TL oldu.
OMÜ’de 2016 yılında AR-GE için ayrılan bütçenin toplam üniversite bütçesi içerisindeki payı yüzde 3,26 olarak gerçekleşti.
“Hedefimiz Üniversite-Sanayi AR-GE iş birliğini daha da geliştirmek...”
Ondokuz Mayıs Üniversitesince yürütülen projelerin ve sağlanan desteklerin önemine dikkat çeken Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, “Üniversitemizde yürütülen projelerin hem sayısı hem de bütçesi her yıl artmaya devam ediyor. 2016 yılında üniversitemizde yürütülen proje çeşitliliği incelendiğinde, Üniversite-Sanayi iş birliğinin daha da artırılmasının gerektiği görülmektedir. ” dedi.
“Başaracağımızdan eminiz”
Prof. Dr. Kuran, hedeflerinin üniversitenin sanayi ile AR-GE’ye dayalı iş birliğini TEKNOPARK ve Teknoloji Transfer Ofisi aracılığıyla geliştirmek olduğunu açıklayarak, “Üniversite öğretim üyelerinin ve girişimci çalışmalarının önünü açarak yapılan AR-GE çalışmalarının sanayimiz ve ülkemiz için ekonomik faydaya dönüştürülmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Üniversitemizin bilim insanı kalitesini göz önüne aldığımızda bunu başaracağımızdan eminiz.” şeklinde konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.