Rektör Akan, Engelli Öğrencilerle Biraraya Geldi

Rektör  Akan, Engelli Öğrencilerle Biraraya Geldi
Rektör Prof.Dr. Hüseyin Akan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde okuyan engelli öğrencilerle biraraya geldi, istek ve sorunlarını kendilerinden dinledi.

Bu yıl ilk kez organize edilen, artık Mart ve Kasım ayında düzenli olarak yapılması kararı alınan buluşmaya OMÜ’de eğitim gören engelli öğrenciler katıldı.

Engelsiz Öğrenci Birimi

Toplantının açılış konuşmasını Rektör yardımcısı ve Engelli Öğrenci Birimi Başkanı Prof. Dr. Sevilhan Mennan yaptı. Mennan, “Engelli sözünü sevmiyorum. Engelli Öğrenci Birimi’nin adının Engelsiz Öğrenci Birimi olarak değiştirilmesi için YÖK’e yazdığımız yazı kabul edilmedi, tüm üniversitelerde standart Engelli Öğrenci Birimi olarak olmasını istiyor.” dedi.

Mennan, Üniversitemizde kayıtlı engelli öğrenci sayısının azlığından bahsederek “Üniversitemizde 51 bin öğrencinden, Birimimize kayıtlı 31 engelli öğrenci var. Bu sayı düşündürücüdür? Öğrencilerimiz engeli varsa bunu bizle paylaşmak istemiyor. Niçin kendilerini saklama gereği duyuyorlar?” dedi.

Üç Engelli Öğrenciye Burs

Konuşmasında Mennan, “2015, OMÜ’nün 40. kuruluş yıldönümü. 30 Mart-5 Nisan arası 40. yıl şöleni kutlayacağız ve ilk gün “İlk Günden Engelsiz OMÜ” etkinliği gerçekleştirilecek. Etkinliğimize ünlü bir dizi oyuncusu gelecek. İsmini sürpriz olsun diye vermiyorum. Kendisi hiçbir ücret talep etmedi ve benim adıma 2 öğrenciye burs verin, dedi. Biz de biraz değişiklik yapıp 3 engelli öğrenciye burs vermeyi kararlaştırdık.” diyerek burs müjdesi verdi.

Rektör Hüseyin Akan: Bedensel Engeli Olana Hayatı Kolaylaştırma Kültürüne Uymaya Çalıyoruz

Prof.Dr. Hüseyin Akan “Bizim görevimiz  engeli olana hayatı kolaylaştırmaktır. Bunu toplumda bir kültür haline getirmeliyiz. Engelsiz üniversite olmak için çalışıyoruz.”

İşaret Dili Eğitimi Veren Tek Üniversiteyiz

Akan, Konuşmasında “Hem Zihinsel hem de İşitme Engelliler Ana Bilim Dallarımız var. Ayrıca seçmeli ders olarak işaret dili eğitimi veren tek üniversiteyiz. Ayrıca kurslar düzenlendi, akademisyen, idari personel ve öğrencilerimizden katılımlar oldu. Böylece işaret diliyle konuşan sayısı artacak.” dedi.

Engelli Öğrenci Sınav Yönergesi

Sosyal Yaşamı Destekleme Topluluğu Başkanı Sosyal Bilgiler Öğretmenliği III. Sınıf öğrencisi görme engelli Ahmet Tayfur Arslan engelli öğrencileri temsilen istek ve önerilerini dile getirdi. Konuşmasında “Üniversitemizde Engelli Öğrenciye Yönelik Sınav Yönergesi oluşturulmasını istiyoruz.” dedi.

Arslan ayrıca, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin ‘Uluslararası Engelli Öğrenci Değişim Programına’ katılmasını arzu ettiklerini dile getirdi.

Öğrencilerimizin diğer istek ve önerileri toplantıda hazır bulunan Bilgi İşlem, Yapı İşleri, Öğrenci İşleri, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanları tarafından kayda aldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum