Tükçev eğitim kampanyası tamamlandı

Tükçev eğitim kampanyası tamamlandı
Bafra Belediyesi ile anlaşmalı olarak çalışan ve Bafra'da Lisanslı olarak faaliyetini sürdüren Bafra Ambalaj Atıkları Toplama-Ayırma-Geri Dönüşüm Ltd.Şti., TÜKÇEV(Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı)'in desteğiyle 21-22 Şubat tarihlerinde ilçemiz

bünyesindeki Gazi İlköğretim Okulu, Nazmiye Demirel İlköğretim Okulu, Özel Bafra İlköğretim Okulu, Özel Bafra Lisesi, Kızılırmak Anadolu Öğretmen Lisesi, Şehit Erkut Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi, Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'ne Eğitim Kampanyası tamamlandı

Kampanya, şirket yetkilisi Çevre Mühendisi Oylum KEVREK'in liderliğinde ilköğretim 2.-4.-7. ve Lise 1. sınıf öğrencilerine ''Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrı Toplanması ve Geri Dönüşümü'' konulu sunumu ile başladı.
Çevre Mühendisi Oylum KEVREK ''Düzensiz (Vahşi) Depolama Alanlarının artık önüne geçilmesi gerekiyor. Türkiye'de yaygın olarak kullanılan bu yöntemle çöpler maalesef önlem alınmadan bir alana atılıp bırakılmaktadır. Düzensiz depolamada yeraltı suları kirlenmekte, sağlığı tehdit edici gaz salınımı ile yangınlara sebep olmakta,burada beslenen kuşlar ve diğer hayvanlara bulaşıcı hastalık yayılmasına sebebiyet vermektedir. Yaşamın olmazsa olmazı havayı,toprağı,yeraltı sularını daha da önemlisi ekosistemi tehdit etmekte,zehirlemektedir. Bu olumsuzluklara dur demek için her bireye sorumluluk düşmektedir. Evimizde başlatabileceğimiz küçük bir uygulama ile büyük değişimlerin öncüsü olacağımıza inanıyorum. Cam,Metal,Plastik,Kağıt-Karton,Kompozit gibi değerlendirilebilir gıda ambalaj atıkları çeşitli fiziksel ve kimyasal işlemlerden geçirilerek yeni bir hammaddeye veya ürüne dönüştürülebilirler. Bu atıkların birtakım işlemlerden geçirildikten sonra ikinci bir hammadde olarak üretim sürecine sokulmasına Geri Dönüşüm denir. Bu süreç herbir atık türü için malzemenin cins ve niteliğine göre farklılık gösterir. Ambalaj atıklarımızı (KAĞIT,CAM,PLASTİK,METAL,KOMPOZİT) ayrı toplayıp belediyemizin toplama araçlarına teslim ederek geri dönüşüme bir adım daha katkıda bulunabiliriz. Ambalaj Atıkları çöp değildir. Geri dönüştürülebilirler. Bu sayede doğal kaynaklarımızı ve çevreyi korur, enerji tasarrufu sağlar, küresel ısınmayı yavaşlatır, iş olanağı sağlayıp ülke ekonomisine değer katabiliriz. Çöpe atmayalım, ayıralım. Geleceğimizi geri kazanalım!'' sözleriyle Kaynağında Ayrı Toplama yapılarak Geri Dönüşüme nasıl katkıda bulunulabileceğine dikkatleri çekti.
Etkinlik bünyesinde herbir öğrenciye TÜKÇEV Yayınlarının ''Çevreci Baykuş'' ve ''Önce Çocuk'' dergileri ile Tanıtım Broşürleri dağıtılmış olup, herbir okulun panosuna da Bilgilendirici Afiş ve Posterler yerleştirilmiştir. Eğitim dahilindeki sınıfların Sınıf Öğretmenleri'ne Atık Pil Kutuları teslim edilmiştir. Okul Müdürleri'nin onayı ile belirtilen okullara 10'ar adet İç Mekan Kumbarası ve okul bahçelerine 1'er adet Ambalaj Biriktirme Kafesi yerleştirildi.Eğitim Çalışmaları'nın ilgiyle karşılandığını ve verimli olacağına inandığını söyleyen Çevre Mühendisi Oylum KEVREK uygun şartları sağlayıp, desteklerini sunan tüm Okul Müdürleri ve Öğretmenlerine teşekkürlerini sundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.