Ya koru, ya izin ver!

Ya koru, ya izin ver!
Samsun'da iki yıl önce Büyükşehir Belediyesi'nin 46 trilyon harcayarak yaptığı Atatürk Bulvarı Büyük Cami önündeki Altgeçit'te bulunan dükkanlar, 2 yıl içerisinde defalarca soyulmasına rağmen esnaf, Belediye'nin “Görüntü bozuluyor” diye kepenk taktırmadığ

Büyük Cami altgecitte bulunan yaklaşık 33 dükkandan sadece 12 tanesi faal durumda. Faal durumda olan dükkânlar ise can ve mal güvenliği korkusuyla yaşıyor. Daha önce defalarca soyulan esnaf, belediyenin, “Görüntü bozuluyor” diyerek kepenk takılmasına izin vermemesine ise, isyan ediyor. Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız esnaflardan Hüsnü Ekşi, 4 kez soyulduğunu ve 30 trilyonluk zarara uğradığını belirtirken, diğer esnaflar ise buraya bir an önce kepenk yapılmasını talep ettiklerini söyledi. Esnaf ayrıca 2 yılda ardarda artan kira bedelleriyle ilgili olarak dava açtığı Büyükşehir Belediyesi'ne karşı avukatları olmadığı için davayı kaybettiklerini de söyledi.


HERGÜN DÜKKANI EVE TAŞIYOR
Alt geçitte marketçilik yaparak geçimini sağlayan Hüsnü Ekşi, 2 yıl içerisinde 4 kez soyulduğunu ve 30 trilyonluk zarara girdiğini anlatarak isyan etti. Esnaf olarak dükkân kapılarına kepenk istediklerini belirten Ekşi, Büyükşehir Belediyesi'nin bu talebi “Görüntü açısından hoş olmaz” diyerek reddetmesi üzerine çareyi dükkândaki malları, her gece eve taşıyıp, her sabah dükkâna tekrar getirerek bulduğunu söyledi. Akşamları bölgede zabıta ekiplerinin olmasına rağmen bir seferinde 12 trilyonluk mal çaldırdığını söyleyen Ekşi, “Güvenlik ihmal ediliyor” dedi.

GÖRÜNTÜ MÜ, GÜVENLİK Mİ?
Aynı yerde 2 yıldır esnaflık yapan Selahattin Başar ve Zeki Turan' da, esnaf Hüsnü Ekşi'den farklı bir durumda değil. Can ve mal güvenliklerinin her an tehlike de olduğunu söyleyen esnaf Zeki Turan ve Selahattin Başar'da Belediye'nin, görüntü açısından kepenk takılmasına karşı olduğu için buna müsaade vermediğini söyledi. Turan ve Başar, “Görüntü mü önemli, yoksa güvenlik mi?” diye konuştular.
Esnaf ve vatandaşın konuyla ilgili olarak ortak görüşü ise 46 trilyon gibi büyük bir yatırım yapılarak elde edilen bu imkânın daha özenle kullanılması yönünde oldu. Asansörlerin sürekli kirli olduğunu ve lavabosunun olmadığının altını çizen esnaf, konuya bir an önce el atılması için Belediye'yi duyarlı olmaya çağırdı.