Kemal İlyas Sağır

Kemal İlyas Sağır

Baklava tadında 3 puan

Geçen hafta başlayan Trendyol Süper Lig’in ilk haftasını kendi sahamızda güzel bir futbol oynamamıza rağmen Beşiktaş’a karşı kaybederek sezona başladık. Bu maçı yurt dışında olmam nedeni ile canlı olarak stadyum ya da televizyon başında seyredemediğim için yorum yazamamıştım. Gaziantep maçı ile yorumlara başlıyoruz.

Bu hafta deplasmanda rakibimiz gastronomi şehri Gaziantep idi. İlk haftayı rakibimiz deplasmanda Bodrumspor’u 1-0 yenerek üç puanla başlamıştı. Bizde ilk galibiyetimizi ve geçen sezondan beri süregelen deplasmanda maç kazanamama durumumuzu ortadan kaldırmak istiyorduk. Ve bunu da başardık.

Oyuna geçmeden Gaziantepspor kendi sahasında ilk maça çıkıyor ve zemin berbat ötesi. Bu sahaların çimlerinin bakım işlerini bir türlü beceremiyoruz. Geçen hafta Moskova’da Luzhniki stadyumunu gezme fırsatım oldu. İklim olarak ülkemizden çim sahanın bakım ve yetiştiriciliğinin çok daha zor olması gereken bir iklime sahip olan bu ülkede bunu nasıl başarıyorlar ben biliyorum.

Çünkü statlardan sorumlu firmalar bu işleri liyakatli insanlara yaptırıyorlar. Ziraat fakültelerinin Futbol saha çimi yetiştiriciliği bölümü açması elzem oldu.

Oyuna dönersek sahanın yıldızı bence orta sahada çok iyi bir görüntü veren Olivier Ntcham’dı, rakip ataklara akıllı müdahalelerle engel olup, oyunu ileriye doğru hızlı hareketlendirmesi skora etki etti. Ama oyun genelinde de çok iyi müdahalelerle takımın en faydalılarındandı.

Kalecimiz Okan’da formda olanlardandı. Çok önemli atakları olmasa da zaman zaman kaleyi yoklayan şutlarda takıma ve seyirciye güven verdi.

Stadyumda seyircinin olmaması oyun adına heyecanı eksik bırakan unsurlardan stadyumun geneline bakınca bomboş tribünler insanın canını sıkıyor. Deplasmana giden ve orada takımımızı destekleyen taraftarlarda ilk deplasesine galibiyetle başladı. Takımımızın UEFA nezdinde transfer yasağına rağmen iki haftanın en iyi takımları arasında kesinlikle Samsunspor var.

Baklavanın anavatanında baklava tadında bir galibiyetle dönüyoruz.

Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal İlyas Sağır Arşivi
SON YAZILAR