Kemal İlyas Sağır

Kemal İlyas Sağır

Milli maç Samsun’a yakışıyor

Milli takımımız Samsun’da maç kazanmaya devam ediyor. Kuruluş ve Kurtuluş’un Şehri Milli takımın maçı olduğu zaman tüm bileşenleri ile stadyumda yerini almasını bilen futbol şehirlerinden birisi olduğunu dün gece tekrar ispat etti.

Stadyum ve çevresinde maça girişte çok sorun yaşamadık. Gerçi erkenden stadyumu ve çevreyi incelemek için stada gitmiştim. Ancak stadyuma girince gerçekten şaşırdım. Sadece girişte el bayrakları dağıtılıyordu. Stadyumda asılı sadece bir tane bayrak olması beni şaşırttı. Ben stadyumu bayraklarla donatılır bir karnaval havasında görüntüler oluşur diye hayal etmiştim. Galler maçındaki tribün ve stadyum düzenlemesi bu maçta kesinlikle yoktu. Herhalde artık bize zaten maç verirler havasında bir hazırlık vardı.

Seyircide de çok net organizasyon olmadığı belli idi. Daha önceki maçlarda hazırlanan koreografinin bir tık altı bu maçta hazırlık yapılmıştı. Bence Türkiye Futbol Federasyonu temsilciliği ya da diğer ilgililer gelenlerin karşılanması konaklaması ile daha fazla ilgilendi. Ben bu milli maçta kesinlikle stadyumda maç öncesi organizasyonunda iyi hazırlık yapılmadığını gözlemledim.

Bizim Samsunspor’un ve stadyumun DJ bu maçta dagörev yaptı. Ancak gerçekten de Erman’da beklenen performansın altında idi. Maçta en çok ilgimi çok fazla sayıda Fenerbahçe formalı seyirci vardı. Samsunspor ve milli takım formasından sonra benim en çok dikkatimi Fenerbahçe formalı seyirci sayısındaki fazlalık çekti.

Takımların ısınması esnasında zeminin ısınma sonrası aldığı durum gerçekten içler acısı idi. Neden bu zemin bir türlü istenilen dayanıklılığa kavuşturulmuyor. Ne yazık ki ilerleyen dakikalarda da oldukça kötü görüntülere zeminin durumu neden oldu. Bence bu durum hava şartları da kötüleştikçe daha da fena olmadan önlemler artırılmalı.

Gecede en beğendiğim yedek futbolcularımızın ikinci yarı kenarda ısınma antrenmanı gerçekten uzun zamandır görmediğim disiplin ve estetikte idi. Uzunca bir süre onların çoklu perspektif ısınma hareketlerini seyrettim desem yalan olmaz. Montella ve yardımcılarını tebrik ederim.

Dün gece en çok hoşuma giden bir sahnede sırt formalarından ismini öğrendiğim birinci sınıf öğrencisi Kenan YILMAZ ve babası Hasan YILMAZ idi. Maç başlayana kadar babası oğluna cep telefonuna indirdiği hece okuma programı ile tam bir saat ders çalıştırdı. Çok güzel görüntülere sahne oldu. Bende üç dört sıra arkadan onların antrenmanını da bir yandan seyrediyordum. Öğretmenine buradan sesleniyorum. Hocam Kenan sınıfı geçti.

Oyunun yorumuna gelince Montella iki kanatta hızlı ve dripling kabiliyeti yüksek Yunus ve Kerem’le başladı. Barış Alper çok zorladı ama bir türlü istenilen topları alamadı. Ve forvette Arda ile birlikte oldukça kısa boy ortalaması ile çok fazla etkili olamadık. Oyun tamamı ile bizim kontrolümüzde idi ama kale önlerinde oyalanıp durduk.

1-0 Galibiyetle geceyi tamamladık ama ben daha iyi futbol bekliyordum. Kazanmak güzeldi. Samsun’da milli takım kazanmaya devam ediyor. Golümüzü atan İrfan Can hayatının en kolay golünü attı.

Milli takımımıza başarılarının devamını diliyorum. Stadyumun zemini için acil eylem planı şart.

Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal İlyas Sağır Arşivi
SON YAZILAR