YAZIKTIR GÜNAHTIR

Bugün birkaç konuya değinmek istiyorum. Nedir bu konular derseniz; belediyelerdeki görev değişiklikleri, eski başkanların akla hayale uymayan harcamaları ve tasarruf tedbirleri olacak. Ancak önceki gün toprağa verdiğimiz merhum Hasan Anayol hocamızdan da birkaç kelam etmeden geçmek istemiyorum. Merhumla yetmişli yıllarda kavgalı bir hoca talebe ilişkisiyle hukukumuz başlamıştı, iyi bir ülkücüydü, biz de hasbelkader akıncılar teşkilatına yeni yeni gitmeye başlayan tıfıl bir gençtik. Akıncılar teşkilatına gittiğimizi kendisine sınıfımızdan yine merhum olan bir arkadaşımız söylemiş, bunun üzerine edebiyat dersinden zayıf not vermişti. Biz de bunu öğrenince kendisiyle iki yıl kavga ettik, yazılı kağıtlarını boş verdim o zamanlar tek dersten ÖKK dedikleri öğretmenler kurulu kararıyla geçmiştim. Son iki yılı Trabzon’a gidince oradan edebiyat dersinden aldığım yüksek notların fotokopisini karneden çekip kendisine yollamıştım. Daha sonra tekrar Samsun’a gelince kendisini görünce elini öpüp barışmıştık, sonraki süreçte sürekli görüştük. Gazetemizde köşe yazıları yazdı, sıkıntıları olunca aradı yardımcı olduk, sizin anlayacağınız iyi bir dost olduk. Merhum iyi bir dava adamıydı, inandığını yaşamaya çalışan, mümin bir insandı. Cenazesinde farklı siyasi düşüncelerden insanlar vardı, ama ağırlıklı olarak ülkücü camianın ağır abileri ve çilekeşleri vardı. Olması gerekip de olmayanlar da yok değildi ama onları yazmaya gerek yok kendilerini bilirler. Kendisine Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileyerek konularımıza geçmek istiyorum.

Seçimin üzerinden bir buçuk ay geçti, belediye başkanlarını ziyaretler tüm hızıyla devam ediyor, biz de başkanların yoğunluklarını göz önüne alarak ziyaretlerimizi ağırdan aldık. Önceki gün ziyaretine gittiğimiz bir başkanın makam odasını görünce emin olun pes dedik, iyi ki ulusal basın o odaları görmedi, yoksa günlerce ulusal basına konu olacak bir rezalet var ortada. Başkanın makam odası ve sekretaryası bir katta var zaten ancak onun bir üst katı tam 600 metrekare kral dairesi olarak yapılmış. 100 metrekareden büyük bir sekretarya odası, 300 metrekare başkanın dayalı döşeli makam odası, arkasında kocaman banyolu çekyatlı gardroplu bir oda. Sizin anlayacağınız kralların dahi imreneceği bir kral dairesi yapılmış. Bugünkü para ile sadece donanımına on milyon lira para harcamak lazım ki böyle bir oda yapılabilsin. Bunu yapan başkan seçimi kaybetti, şimdi sokakta geziyor. Yeni başkan da halk görsün de belediyenin paralarının nereye gittiğini anlasın diye tüm kabullerini bu katta yapıyor. İnsan azıcık insaflı olur, böyle bir daireyi yapmanın anlamı nedir anlamış değilim. Eski başkanın yakın çalışma arkadaşlarından bir kısmına bu rezalet nedir hiç mi Allah korkusu yok sizde nasıl böyle bir rezalete gönlünüz razı oldu diye sorduğumda başkan bizi dinlemedi ki itibardan tasarruf olmaz, devlet büyükleri gelip burada kalabilir ondan yapıyorum demiş ama kendisinden başka Allah kulu kullanmamış o makamı. İşin daha da garip yanı başka yerlerde de aynı şekilde makam odaları varmış, bir kez dahi gidip kullanmamış.

Belediyesi borç batağında, İller Bankasından gelen pay personel maaşının dörtte birini dahi karşılamıyor, personel sayısı olması gerekenin en az üç katı. Seçim döneminde dahi yüzlerce insanı işe almış, Allah aşkına bu kadar sorumsuz nasıl olunabilir anlamış değilim. Bu belediyeler milletin vergileriyle ayakta duran ve tüyü başında bitmemiş bebelerin hakkı olan bu paraları böyle çar çur edenlerin iki yakası bir araya gelir mi? Bundan üç, dört yıl önce de tasarruf tedbirleri genelgesi yayınlanmıştı, o genelge bunlara hiç uğramamış, har vurup harman savurmuşlar. Bir de belediyenin özel şirkete kiraladığı düğün salonları, kum ocakları, taş ocakları var ki bunları konuşmaya kalksak günlerce yazıp çizmemiz lazım. O kadar enteresan şeyler anlatıldı ki burada anlatmam mümkün değil. İçişleri Bakanlığından üç müfettiş gelmiş çalışmalarına devam ediyorlar bakalım ne bulacaklar. Her şey kılıfına uydurulmuş mu yoksa açıkları var mı onu önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz. Ancak şu bir gerçek ki bu işletmelerin kiralama ihaleleri 2030 yılına kadar yapılmış, bu hiç etik olmayan bir durumdur. Bir de daha vahim olan iddia nedir bilir misiniz; kiralanan işletmelerin bazılarında eski başkanların da ortak olduğu iddiası var ki şayet doğruysa buna rezaletin daniskası denmezse ne denir siz söyleyin. Tasarruf tedbirleri ve yeni başkanların personel atamalarıyla ilgili yazacak yerimiz kalmadı, onu da Denge WebTV’de Mehmet Ali Coşkuner ve Okan Çakır kardeşimizle yaptığımız yayından izlemenizi tavsiye ederek bugünkü köşemi bitiriyorum, kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR