İçimizden biri....!
İÇİMİZDEN BİRİ...!
Köşeme konuk almayı, onları anlatmayı, anlatırken de ders çıkarması gerekenlere gönderme yaptığımı, okurlarım bilir.
Köşeye konuk almak kolay. Çünkü konuk karşınızda değil, soru sorma ve karşılıklı atışma yok, yaz yazabildiğin kadar!
Bugün köşemde anlatmaya çalışacağım konuğun yaşamı, insanların iş yaşamında başarıyı yakalarken, gelişme ve büyüme yolunda verdiği savaşa örnektir.
Hayatta başarı nedir? Başarının ölçüsü nedir? Hedefe varmak başarı mıdır? Neleri başarabilirsek, istediğimiz hedefi yakalamış oluruz! Tüm bu soruları, devam eden yaşamda sık sık kendimize sormalıyız ve kendimizi sorgulayıp, hedefin neresindeyim, neleri yaptım ve neleri yapmalıyım demeliyiz.
Kişi hayata atılma aşamasında, ailesinin desteklediği veya etrafından örnek aldığı insanlara benzemek, onların yolunda ilerlemek için önüne hedef veya hedefler koyar. Hedefe ulaşmak için de koşuşturmaya başlar. Hedefe ulaşmak için her şeyi mubah sayan anlayışlara da karşı olmalıyız. Hak, hukuk ve adalet kavramlarını da göz ardı etmemeliyiz.
İşte bu çerçeve içinde, yaşamla mücadele yaparak, hedefe ulaşma savaşı veren kadim dostum, meslektaşım ve kardeş saydığım YAKUP" u sizlere anlatacağım. Başarıda; Mücadele ve çalışmanın, olmazsa olmazlardan olduğunu göreceğiz.
Yıl 87. Doğanlar bugün asker olmuş bile. Bu tarihte Samsun" a gelen YAKUP kardeşim, genç ve mesleğinde idealist. Hedefi yüksek. Taşhan denen ilçenin köyünden kalkıp gelmiş, milliyetçilik duyguları içinde de açtığı iş yerine TAŞHAN ismini vermiş. Küçük bir esnaf ve sanatkar olarak yaşama atılıp, Samsun piyasasına girerek mücadelesine başlamış.
Yakup" la tanışıklığımız meslektaşlıkla başlamış, ucundan hemşehricilik derken ardından da oda faaliyetleri. Dostluğumuz sürekli ilerleyerek kardeşliğe yakın bir samimiyete dönüştü.
Tüm bu nedenlerden dolayı Yakup kardeşimin hayatta hedefi nasıl yakaladığı, yollardaki engelleri nasıl kaldırdığını biliyorum. Mücadelesi, hedefe varmada yaşanan en güzel örneklerden biridir.
TAŞHAN elektriğin küçük bir iş yerinden şuan kocaman bir iş yerine dönüşmesi hiç de kolay olmamıştır.
Devlet, hiçbir dönem küçük esnaf ve sanatkarın yanında yer almamıştır. İstihdama emeği geçen bu küçük iş yerlerinin ayakta kalabilme savaşında, devletin hiç de desteği yoktur. Yok olup giden küçük esnaf ve sanatkarların yanında, çok az örnekleri olan TAŞHAN "lara da rastlanmaktadır. YAKUP kardeşim, küçük bir iş yeri ile başladığı yaşamında; Doğruluk, dürüstlük, saygı ve sevgi içinde işine sarılmış, çalışmışta çalışmış. Gün gelmiş peynir ekmek yemiş, gün gelmiş iş yerinde yatmış. Ama çalışma azmini hiç kaybetmemiş.
İş yerine girdiğiniz zaman gözünüzü alan ışıltılar, yaşamın kolay geçtiğinin ışıltıları değil avize camlarından yansımalardır. YAKUP kardeşim, pasaj içinde elektrik tesisatçılığı ile başladığı iş yerini, şuan merkezde, Samsun"un sayılı AVİZE ve ELEKTRİK MALZEMESİ satan iş yerlerinden birisi haline getirmiştir.
Ortaya koymaya çalıştığım ana fikir; İş hayatında düzgün ve disiplinli çalışma er geç sonuç verir. İş hayatına atılan genç, deneyimsiz Esnaf ve Sanatkar kardeşlerime YAKUP örneğini göstermemin gayesi; Çok çalışmanın, disiplinli olmanın, doğru ve dürüstlüğün sonucunun mutlak ZAFER olacağıdır.
Unutmayın, küçücük iş yerleriniz de bir anda hayat standartlarının üstüne çıkmanız, mümkün değildir. SABIR ve ZAMAN ister.
YENİ YILINIZI KUTLAR, ailelerinizle mutlu, sağlıklı ve bol kazançlı nice yıllar dilerim.
Her şey gönlünüzce olsun.
SEVGİLERİMLE. Nihat KAHVECİOĞLU 30.12.2008
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.