Yine bir sınav bitti...
Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi, o ülkenin genç nüfusunun sahip olduğu statüye bağlıdır. Gençler bir ülkenin geleceğidir. Genç nüfusun fazla oluşu, o ülkenin artı potansiyelidir. Tıpkı bir ülkenin diğer zenginliklerinin fazla oluşu gibi
Değerli okurlar, malum sınavlar içinde bulunduğumuz gündemi belirlemekle kalmadı, havayı da iyice ısıttı. Biliyorsunuz gündem çok yoğun.I.L.O. (Dünya Ekonomik Formu)'nun yaptığı bir araştırmaya göre, dünya ülkelerindeki işsizlik oranı, 7.1 oranında artış göstermiştir. Ülkemizde bu gelişmelerden nasibini aldı. Nasıl almasın ki? Bütün dünya ülkelerinde olduğu gibi bizde, olup biten her şeyden etkileniyoruz. Ben sözü dağıtmadan genç kardeşlerime sormak istiyorum. Sınava gerektiği gibi hazırlanmış mıydınız?Y.G.S. den bahsediyorum.Gerçi,şu sıralar gündem çok yoğun,yasalar,sınavlar,karşı çıkanlar...Ama ben her zaman olduğu gibi sizinle konuşmak istiyorum.
Ben size her zaman söylüyorum. Plan denilen şeyi hayatınıza uygulamalısınız. Bazı büyüklerinizin dediklerini doğru bulmuyorsunuz değil mi? Amaan bırakın. Çocuk gençliğini yaşasın. Gezsin, tozsun, eğlensin. Ben zaten genç kardeşlerime pek suç bulamıyorum. Sanki her şey onlar için bir tuzak. Ekranlarda gençlerin eğlenmesi bilmem ne renk şarapla gerçekleşiyor. Dönem sonu eğlencelerinde geçmiş karşıya yırtık pantolonlu birisi abuk sabuk bir şeyler söylüyor. Hayır, hayır bence onların toplamı bu gençlere çözüm üretmiyor. İlla genç deyince, sağ elinde buruşmuş kitap ve defterler, sol elinde sigara kulakları zaten tüm gerçeklere tıkalı durumda. Bu çocuk eve geliyor. Ya kavga eden bir aileyle karşılaşıyor, ya da aile ortada yok. Bol bol harçlık veren bir babası var. Kendisini dışarı atıyor. İnternet kafeler onu karşılamak için birbiriyle yarış ediyor. Şunu çok merak ediyorum. Bu cep telefonu yokken insanlar ne yapıyordu. İlköğretime giden bir çocuk elinde cep telefonu akşama kadar mesaj gönderiyor. Nerede o kırık tahta oyuncaklar? Aaa pardon şimdi ki çocuklar bıçaklarla oynuyor. Tabiî ki teknolojiye karşı değilim. Ama her şeyde olduğu gibi teknolojiyi de amacının dışına taşıdık. Pes doğrusu bu kadarına! Canım olacağı buydu. Ekranlar sihirli dizilerden geçilmiyor. Yahu şu senaristler, şu işsizliğe de bir çare bulsalar. Ama nerede? Onlar ancak reyting kavgasındalar. Söz buraya nerden geldi demeyiniz. Bütün bunlar gençlerin sorunları oluşturdular.
DEĞERLİ OKURLAR,yine bir sınav bitti.Tamam da,hayatta herşey sınav değil ki,ama sınavlar yaşadığımız hayatın önemli bir parçası,adeta gerçeği bunu biliyorum.Sen elinden geleni yaptıysan mesele bitmiştir.Olacakla öleceğe çare yoktur derler.
Hem hayatın kendisi bir sınav değil mi? Sınavı kazanamayan bir kişi için bilakis her şey yeniden başlıyor. Hatırlar mısınız? Geçen seneler iki arkadaş, stres atmak için denize açılmışlardı. Ertesi günü sınava girmek yerine başka bir yerde buldular kendilerini.
Dün bitti, yarın var mı?
Gençliğine güvenme sakın,
Ölen hep ihtiyar mı?
Değerli okurlar, mesajımı iyice tefekkür etmenizi ümit ediyorum. Gençlerin mevcut sorunları, toplumu oluşturan fertlerin hatasıdır. İnşallah bu konuyu yine konuşacağız. selamlar.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.