Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Dünya, İnsanoğluna Yetecek mi...!

Sevgili okurlar, yaşadığımız Dünya ne durumda ve nereye doğru gidiyor. Merak ediyorsanız, bu yazıyı dikkatle okuyun..!
Ben, Electric Lıghting magazine dergisinde okudum, dikkate değer buldum ve birebir siz okurlara aktarıyorum.
“ Merkezi Amerika"nın başkenti Washington"da bulunan The World Watch Enstitüsü her yıl “Dünyanın Durumu” adını taşıyan raporlar yayımlıyor. Enstitü, son raporunda küresel tüketim toplumu konusunu mercek altına aldı. Hangi yaşam standartlarının yerküremiz için kabul edilebilir olduğunu araştıran kurum, ilginç sonuçlara ulaştı. Rapora göre, 6,5 milyarlık dünya nüfusunun tümünün Amerikan tüketim standartlarına göre yaşaması halinde, gerekli kaynakların sağlanabilmesi için toplam dört buçuk dünyaya ihtiyaç var. Karşılaştırıldığında, Avrupalıların standartları biraz daha mütevazı. Ancak yine kaynak yetiştirmek için bir değil üç dünya birden gerekli. Ancak Tayland veya Ürdün"deki standartlar bile dünyanın şuan ki kapasitesini aşıyor.
Dünya nüfusu, bize kaynak yetiştirmeye çalışan bir çare gezegenimize, bir değil birkaç beden büyük geldiğini kaydeden BM Çevre Programı başkanı Achim Steiner şu açıklamayı yapıyor, “200 yıldan kısa bir sürede, nüfusu 1,5 milyardan 6,5 milyara yükselen bir gezegende yaşıyoruz. Bundan yaklaşık 40 yıl sonra dünya üzerinde 9 milyar kişi olacağız. Gelecekte yaşayacağımız tek sıkıntının petrolle ilgili olmayacağını artık fark etmemiz gerekiyor. Tüm kaynaklar konusunda çekeceğimiz günler gelecek.”
Kanada"nın Toronto kentindeki York Üniversitesi UNESCO Kürsüsü Başkanı Charles Hopkins, üstelik gelecek nesillerin tüm bunları yaparken çok büyük başka bir sorunla da yüzleşmeleri gerekeceğini dikkat çekiyor. Hopkins, artan enerji ihtiyacını karşılayabilmek için çocuklarımızın enerji üretimini de üçe katlamak zorunda kalacaklarını belirtiyor. Hopkins"e göre bunu yaparken karşılaşılacakları en büyük zorluksa, gelecekte enerji üretiminde hiç karbondioksit açığa çıkarılmayacak olması. Hopkins, şu an için bunu başaracak teknolojiden oldukça uzak olduğumuzun altını çiziyor.
BM Çevre Programı Başkanı Achim Steiner"e göre sürdürülebilirliği sağlamak, tek çıkar yol. Ancak bunun için gerçekten etkili ve çevre dostu yeni teknolojiler bulmamız ya da eski doğal yöntemlere dönmemiz gerekiyor. Steiner, doğada çöp diye kavramın var olmadığına, doğal olan her şeyin, bir şekilde geri dönüştüğüne dikkat çekiyor.”
İşte Sayın okurlar, dünya elimizden kayıp gidiyor. Siz, siz olun, bu DÜNYA" nın kıymetini bilin.
Her şey gönlünüzce olsun.
SEVGİLERİMLE

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR