Galibiyeti hak eden taraf Samsunspor’du

Oynadığı harika futbolla puan sıralamasında ikinci durumda olan Samsunspor Süper Lig’in güçlü ekiplerinden Fenerbahçe’yi sahasında ağırladı. Kırmızı Şimşekler maça iyi başlasa da sağımma hatası nedeniyle kalesinde gördüğü golle Fenerbahçe karşısında ilk devreyi 1-0 mağlup girdi..

Kuzey’in Kralı Samsunspor mücadelenin ikinci yarısında oynadığı istekli ve arzulu futbolun karşılığını aldı. İlk yarıda daha fazla topla oynayan ve rakibe oranla oyun üstünlüğünü hiç bırakmayan şimşekler Carlo Holse’nin harika golüyle skoru eşitlemesini bildi..

Bu golden sonra tıpkı ilkinde olduğu gibi bir kez daha Samsunspor savunmasının duraksadığı anda gelişen Fenerbahçe atağında Saint-Maximin yeniden Fenerbahçe’yi 2-1 öne geçiren golü kaydetti. Tüm otoriteler bu golünün ardından sarı lacivertli ekibin Samsun’dan galibiyetle ayrılacağını zannetti ama bir gerçeği unuttular o da Samsunspor taraftarı.

Maçın son anına kadar müthiş bir destek de takımlarına sahip çıkan bitmek bilmeyen enerjileri ile futbolcularımıza adeta itici güç olan Samsunspor taraftarları beraberlik gölünü adeta tezahüratlarıyla getirdiler. Karşılaşmanın son anlarında Samsunspor’un müthiş istek ve arzusu beraberlik sayısını getirdi. Oyuna sonradan dahil olan Gaitan Laura’nın kafa pası ile indirdiği topta yeni oyuna sonradan dahil olan bir başka futbolcumuz Soner Aydoğdu’nun müthiş bitiriciliği Samsunspor’a beraberlik golünü getirdi.

İki kez geriye düşmesine rağmen sahada inanılmaz bir mücadele sergileyen diğer maçlarda olduğu gibi Fenerbahçe karşısında da asla pes etmeyen Samsunspor oynadığı futbol futbol ve topa daha çok sahip olması nedeniyle adeta galibiyeti kaçıran taraf oldu. Karşılaşmanın son anına kadar kendi oyun felsefesini sahaya her daim yansıtan Şimşekler yine oynadığı futbolla ve takım oyunuyla alkışın en buyugunu hak eden taraf oldu.

90 dakika boyunca hiç susmayan büyük Samsunspor taraftarları ise alınan bu bir puanda en az futbolcular kadar ve teknik eğitimimiz kadar önemli rol oynayan etkenlerden bir tanesiydi. Ulusal ve sosyal medyada Samsunspor’un şans eseri bu konumda olduğunu söyleyen spor yorumcuları bugün Fenerbahçe’yi sahadan silen Samsunspor futbolcuları size en güzel cevabı verdiler galiba.

Tribün kültürü neredeyse bitmek üzere olan Süper Lig’de Samsunspor taraftarı tam dört tribünde de ayrı ayrı koreografi yaparak değil Karadeniz'in Türkiye’nin en büyük kulüplerinden biri olduğunu herkese göstermiş oldular.

Teşekkürler büyük Samsunspor taraftarı. Teşekkürler sahada kanlarının son damlasına kadar savaşan futbolcularımız. Teşekkürler oyunu iyi okuyan ve yaptığı oyuncu değişiklikleri ile Fenerbahçe’yi sahadan silen teknik heyetimiz. Ve tabii ki en büyük teşekkür de bu takımı bu konuma getiren büyük başkan Yüksel Yıldırım’a...

HER ŞEY BÜYÜK SAMSUNSPOR İÇİN!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdal Cansu Arşivi
SON YAZILAR