GENÇLER SPORDAN UZAK KALDI
Daha önceki yıllarda gençler, sporun her dalında ilgi duymakta ve boş zamanlarını sporla geçirmeye alışkanlık haline getirmişlerdi.
İlköğretim okulunda ve orta dereceli okullarda okuyan öğrenciler, cumartesi ve pazar günleri, futbol, voleybol, basketbol, diğer spor dallarında maçlar ve oyunlar oynarlardı. Eğitim kurumlarıda öğrencileri maçlara teşvik ederdi. Gençlerin maçları kalabalık olurdu. Maçları seyreden insanlarında boş zamanlarını açık havada geçirmiş olurdu.
Spor yapan gençler daha sağlıklı olur. Bir atasözü vardır. ''sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.'' Sağlıklı olan insanın, sağlığı yerinde olmayan insana göre, vereceği kararlar ve hayatın güzelliğini daha olumlu yaşadığı görülmektedir.
Spor yapan gençlerin daha sosyal, toplumun her kesimiyle uyumlu, günlük yaşamında paylaşıcı, içine kapanık olmayan, kendisine güvenen geleceğe ümitle bakan, yaşamı neşe dolu yardımsever insan olduğu görülmektedir.
Maçlarda kazanmanın sevincini, kaybettiği zamanda gelecekte kazanacağını, bir önceki maçlara göre kendisini daha iyi hazırlaması için enerjisini o gün olacak maça hazırlamaktadır.
Oysa kapalı yerlerde, kafelerde, akşama kadar bilgisayarın başında kalan gençlerin hem sağlık yönünden, hemde günlük yaşamında çok sınırlı yaşamı tercih etmekle düzensiz ve obeze gençlerin yetiştiğini görmekteyiz. Günlük yaşamı kapalı yerde kalan gençlerin daha dar alanda kalmaları o gençleri hareketsiz, pasif sabit yaşamlarını sürdükleri ortadadır.
Spor yapan gençlerin kas ve kemik yapıları daha sağlıklı gelişiyor. Yediklerini daha iyi sindirip, organizmalar arızasız çalışıyor. Vücut daha dayanıklı oluyor.
Spor yapmayan gençler daha tüketici olmakta, kapalı yerlerde harcanan enerjileri ve maddi kayıpları ailedeki insanları olumsuz bir şekilde etkilemektedir.
Daha önceki yıllarda Samsun' da, genç milli, ümit milli, A milli takımda oynayan futbolcular yetişmiştir.
Samsun güreşte ün yapmış Avrupa ve Dünya şampiyonalarında, altın madalyaya sahip olan bir şehirdir.
Başta okullar olmak üzere, spora ilgiyi arttıralım, sporu sevdirelim. Ay yıldızlı formayı giyecek gençler yetişsin. Yetkili kurumlar ve seçilmişler, geleceğin büyükleri olacak gençler için her türlü katkıya yardımcı olmak, unutulmayacak hizmettir.
Haydi çocuklar, gençler spor yapalım.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.