Kültür, Sanat, Spor
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Eker, OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nin tanıtımı ve çalışmaları ile ilgili olarak bir dün OMÜ Konukevi'nde bir kahvaltılı tanıtım toplantısı yaptı.
Toplantıya Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Memduh Erkin ve Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Seylan da katıldı. Sayın Eker, Güzel sanatlar Fakültesi'nin 12 yıllık mücadelesinden ve gelinen noktadan söz etti.
Ve Güzel Sanatlar Fakültesi ile ilgili projelerinden, düşüncelerinden de. İdealist , üretmeye çalışan , bunun için de emeğini esirgemeyen herkesi özellikle de bilim adamlarını kutluyorum.
Güzel sanatlar Fakültesi'nin Samsun'un ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına dinamizm getireceğini de söyledi Sayın Eker. Anlattıkları ve projeleri de bu fikri benimsiyor. Umuyor ve diliyorum ki hayalleri ve projeleri gerçek olur.
Toplum olarak değer vermediğimiz önemli konuların başında kültür ve sanat geliyor. Gelişmiş devletlere ve tarihte iz bırakanlara baktığınızda, hep sanatçılar ve kültürel alanda kimliğini bulmuş geliştirmiş devletler, krallar, sanatçılar var.
Belediyeleri gezdiğini söyledi Prof. Eker. Destek istediğini de . Sanıyorum beklediği kadar olmasa da mutlaka alacaktır.
Yerel yöneticiler açısından Samsun şanslı bir il. Merkezdeki 3 büyük ilçenin belediye başkanı da Kültür , sanat ve eğitim yatırımlarına çok açık ve destek veriyorlar. Güzel Sanatlar Fakültesi'nin de destek alacağından eminim.
Ben Pazar Sohbeti'nde daha geniş olarak işleyeceğim için burada bu konulara değinmeyeceğim. Asıl önemli konu 3 değerli akademisyenin çalışmalarının ve ideallerinin bir büyük belediye ve siyaset kurumu tarafından kavranamamış ve deyim yerindeyse baltalanmış olması.
Güzel Sanatlar Fakültesi İlkadım Kültür Sanat Kampüsü ilk darbeyi Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yedi. Milli Emlak tarafından OMÜ'ye eğitim alanı olarak tahsis edilen arsa Büyükşehir Belediye Encümeni kararı ile birden Gençlik ve Spor Bakanlığı'na spor salonu yeri ve otopark olarak tahsis ediliverdi.
Bizim çok cevval bakanımız da dolgu alanında bulduğu yere hemen spor salonunu dikiverdi. İlkadım Kampüsü'nün arka kısmında yapımına devam edilen 2 bin 500 kişilik spor salonu, konservatuvar binasının dibine yapılıyor. Irmağa ve bizim eğitim öğretim yerine de sıfır noktada. Yani bir tarafta kültür sanat eğitimi yapılırken bir tarafta vatandaş spor yapacak. Ne alaka derseniz, gidin görün.
Bu kadarla da bitmiyor. Sahil tarafında bulunan dolgu sahalarının diğer tarafına da bin kişilik tribünü, futbol sahası, soyunma odaları olan bir diğer tesis yapılması için ihale yapılmış ve orası da elden gitmiş. Yangından mal kaçırıyorlar. Sormuyor, danışmıyorlar her zaman yaptıkları gibi. Ucubeler dikiyorlar şehrin orta yerine.
Düşünün Futbol sahası, yanında kapalı spor salonu ve otopark. Konservatuvarın dibinde, dolgu sahasının içinde. Bir anda encümenin isteği ile el değiştiriveriyor. Hazretler yetkili ya ; yaparlar olur. Ucube dedim , gerçekten ucube.
Vatandaş maç yapmaya , maç seyretmeye gelecek. Raylı sistem durağı anayolun güneyinde. Kuzeyinde yani sahil yolundan da dolmuşlar da geçmiyor. Maçları takip etmeye gelecek olan 2 , ya da 3 bin kişilik bir grup, tesislere nereden geçecek? Bunu Sayın hocalarım soruyor, ben de soruyorum.
Kime ne için hizmet ediliyor. Bu kadar kopuk iletişimsiz yönetim anlayışı olur mu?Akademisyenlerin düşüncelerine ve projelerine bak, bir de siyasetçilere. Kim samsun'un ve Samsunlunun yararını düşünüyor dersiniz.?
Yanlıştan dönülebilir mi bilinmez ama tarih bunları yapanları hak ettikleri gibi yargılayacaktır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.