BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ
BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ
Belediye başkanları seçimlerinde belediye meclis üyelerinin seçilmesi çok önem taşır. Belediye başkanlarının yanında bulunan meclis üyelerinin, seçmen kimler olduğunu araştırıp ona göre oy vermektedir. 2009 Mahalli seçimlerinde örneğini hep beraber gördük. Başkana verilen oylar, meclis üyelerine verilmedi. Belediye Meclis Üyelerinin seçmenler tarafından kabul görmesi gerekir. Belediyeyi başarıya götürecek ekip ve kadro işidir. Samsun'un onyedi ilçesinden, doğu karadenizden, çevre illerden, resmi rakama göre Samsun da kırkbin civarında Ordu'lu nüfus bulunmakta. Meclis Üyeleri seçiminde Samsun'un dengeleri göz önünde tutularak yapılırsa, Belediye Başkanlarına oy veren seçmenleri pek rahatsız etmez.
Belediye Başkanları ne de olsa siyasidir. Her ne kadar başkanlar her seçmenden oy istese de seçmen kendisine oy verdiği partinin adayının seçilmesine öncelik tanır. Kendi oy verdiği partisinin kazanması önem taşır. Kendi tuttuğu partisinin başkan olmasını istemesi normaldir. Belediye başkanı ve parti ortak akılda buluşup partiye yıllarını vermiş insanları belediye meclisinde faydalı olacaklarını bildiği halde alınmaması kırılmalar yaratabilir. Meclis üyeliği için maddi durumu iyi olan birinin etkisiyle bazı sebeplerden dolayı meclis üyesi yapılırısa çalışacakların moralini bozmuş olabilir.
Meclis üyesi seçilecek kişilerin şehircilikten anlayan mimar, mühendis, hukukçu, planlamacı, maliyeci, eğitimci, toplumun sosyal yapısını bilen değişik meslek gruplarından olması başarıyı artırır. Seçmen oyunu nereye ne için verebilecek duruma geldi. Belediye Başkanları için beş yıl uzun bir zamandır. Günlük rutin işlerle çalışmalar yürütülürse gösteriş işlerle zaman kaybedilirse işsizliği önleyecek iş alanları açılmazsa halktan toplanan vergilerin, işsizliği önleyecek yatırımlar yapılmazsa nice beş yıllar boşa gider. Bu seçimlerde köylerde oy vereceği için genel seçim havasına girecektir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.