Karadeniz derbisinde zafer Samsunspor’un

Samsunspor, Karadeniz derbisinde lige kötü bir başlangıç yapan Çaykur Rizespor ile deplasmanda kozlarını paylaştı. Samsunspor’a gönül veren Kırmızı beyazlı taraftarlar önce Diyarbakır’da acı bir şekilde vefat eden ve Türkiye’yi sağa boğan Narin kızımızı kabrinde ziyaret ederek dualar okudular.

Samsunspor'da Alman teknik adam Thomas Reis, Rize deplasmanında Emre Kılıç yerine Muja’ya ilk 11’de şans verdi. Samsunspor rakibin ligdeki konumuna bakmaksızın her maçta olduğu gibi Rize deplasmanda da aynı oyun istikrar ve asla pes etmemiş stratejisi ile sahada mücadele etti.

Kırmızı beyazlar, ligde son oynadığı dört karşılaşmada olduğu gibi mücadelenin ilk yarısını iyi başlayan taraf oldu. Ntcham ve Marius ile gol pozisyonlarına gelen Samsunspor yakaladığı fırsatları değerlendiremedi ve maçın ilk yarısı 0-0 berabere tamamladı..

Maçın ikinci yarısına ise çok hızlı başlayan Samsunspor 46. Dakikada yetenekli ortasaha oyuncusu Ntcham’ın klas vuruşu ile ilk devrede bulamadığı golü ikinci arının hemen başında buldu. İkinci devriye fırtına gibi başlayan şimşekler 1-0’lık spor avantajını oyunun kalan bölümlerinde en iyi şekilde değerlendirerek yoğun yağan yağmura rağmen oyun disiplinden asla kopmadı.

Oyunun hakimiyetini tamamen eline alan Samsunspor tempoyu istediği gibi ayarlayarak 90 dakika sonunda Karadeniz derbisinde bulduğu tek kule sahadan zaferle ayrıldı. Geçen sezon deplasmanda tek galibiyeti bulunan Samsunspor yeni sezonda deyim yerindeyse altüst ederek bu sezon çıktığı üç deplasmanda dokuz puan çıkararak müthiş bir seriye imza atıyor.

Başta teknik direktörümüz Thomas Reis olmak üzere tüm futbolcularımıza ve gittiği her deplasmanda Atatürklü aramayı yalnız bırakmayan yüce Samsunspor taraftarlarına teşekkürlerimi sunuyorum.. Sana galibiyet çok yakışıyor Samsunspor... Aynı disiplin ve istikrarla emin adımlarla yola devam. Göztepe maçı öncesi Samsunsporumuzda yaşanacak en son gelişmeleri bir sonraki köşe yazımda değerlendirmek üzere.

HER ŞEY BÜYÜK SAMSUNSPOR İÇİN!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdal Cansu Arşivi
SON YAZILAR