Sahne Arkası

Seni sevmiyorsam nedeni sensin. Kader değil sahne arkası. Yada kurduğun düzende yarattığın bir taht kavgası. Herkese eşit davranmayaşınsa cabası.Seni sevmiyorsam nedeni sensin.

   Aşk şarkıları değil seni sevmemin nedeni. Ağaç dalında ötüşen kumrular değil. Uzaktan kıyıyı selamlayan vapurlar değil. Parkta oynayan çocuklar değil.Bunların hepsini sevmemin nedeni , sensin.

   Bir gün gidersen benden,kayarsan ellerimden tahtınada oturmam çocuklarlada oynamam. Küserim tüm güzelliklere.Tüm çirkinliklere. Bana seni hatırlatan bu dünyaya küserim. Kendime küserim.

   Baştan alınamayacak kadar eskidi bu senaryo. Tutulamayacak kadar yaşlandı verilen sözler. Yenilemeyecek kadar güçlendi ordular. Yinede hiç ölmüyor insanın içindeki umutlar. Yinede hayat hergün yeni bir şeyler vaat ediyor.

 

  Bende bekliyorum sahilde oturup. İçimde sana karşı beslediğim duyguların ölmesini bekliyorum.  Yaşarsa baharların geri dönmesini bekliyorum. Beklerken de salıveriyorum kalbimdekileri. Uçurtma oluyor bazen. Gökgürültüsü oluyor. Yeri geliyor kağıttan yapılmış bir uçak oluyor havada süzülüyor, gemi olursa küçük bir su birikintisinde yüzüyor. Kelebek oluyor daldan dala konuyor. Çarpışan oto oluyor her önüne gelene vuruyor.

 

  Hayat seni bir şekilde kendine bağlayan hastalıklı bir deli. Köprüleri yıkarken sana nazik davranmazsa kızma. Ayıplama. O köprünün altından çok sular aktıktan sonrasını görebilmekte meziyet. Ve meziyet o suda boğulmadan ayakta kalabilmekte.

Günün Sözü;

   ''Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar insanın içinden gelir ve her zaman oradadırlar.'
Sigmund Freud

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi

Ayna

09 Mayıs 2012 Çarşamba 14:46
SON YAZILAR