Veni Vidi Veggi!

Özellikle son yıllarda ‘glutensiz beslenme’ trendini hepimiz mutlaka duyduk ve hatta birçoğumuz bir şekilde denedik. Kimimiz kısa süreli olarak glütensiz beslendi, kimimiz bunu bir hayat tarzı haline getirdi. Ancak şöyle ki; glütensiz beslenme çölyak hastalığının semptomlarını iyileştirmek için ortaya çıkan bir beslenme biçimi. Çölyak hastalığı buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan glüten isimli proteine gösterilen hassasiyetle ortaya çıkar. Glutenli besinler tüketildiğinde vücut bağışıklık sistemi tarafından anormal bir yanıt verilir. Bu yanıtlar vücutta hayat kalitesini düşüren şişkinlik, yaşa göre kilo azlığı, kas güçsüzlüğü, ishal veya kabızlık, yorgunluk hali, kusma, nedeni bilinmeyen karaciğer hastalıkları gibi semptomlarla açığa çıkar. Hastalığın kalıcı bir tedavisi olmamakla birlikte bu semptomlardan kurtulmanın tek yolu glütensiz beslenmedir. Benzer şekilde glüten intoleransıyla mücadele eden bireyler de bu beslenme biçimini uygulamaktadır. Glütensiz beslenme diyetten çıkardıklarınızın yerine doğrularını dahil ettiğinizde oldukça keyifli ve kolay hale gelebiliyor ancak şu ana kadar diyetten çıkardığınız makarnanın yerine size keyif verecek alternatifi bulamamış olabilirsiniz. Çünkü maalesef ‘glutensiz’ ibaresiyle satılan makarnaların birçoğu görsel olarak makarnaya benziyor ve asla gerçek bir makarnanın yerine geçmiyor. İşte tam da bu noktada hayat değişiyor ve sizinle tanıştıracağımız yepyeni bir ürün diyetinizde baş köşeye geçiyor! VEGGIPASTA Bildiğin Makarna Lezzetinde! Tükettiğiniz glütensiz ürünlerin birçoğu mısır unu ve pirinç unundan yapılıyor. Şekli makarnaya benziyor ancak tadı tamamen yapıldığı ürünün tadını veriyor. Üstelik pirinç ve mısır glisemik indeksi yüksek besinler olduğu için kan şekerini hızlı yükseltiyor. Sade, fesleğenli, domatesli, tavuklu, peynirli…Her şeyin yanına yakışan makarnanın yeni alternatifi, Sezar’ın Kleopatra kadar büyüleyici bulduğu VEGGIPASTA’ysa %100 glutensiz ve bildiğin makarna tadında! Çölyak hastalarının farklı bir beslenme uyguladığını hissetmeden tüketebileceği makarna lezzetinde olan bu ürün sarı bezelyeden üretiliyor. Üstelik ‘’vegan besleniyorum’’ diyorsanız da bitkisel protein içeriğinin ve lif oranının standart makarnalara göre yüksek olduğunu, bakliyat olması nedeniyle sürdürülebilir bir ürün olduğunu hatırlatmadan geçmeyelim. Özetle, VEGGIPASTA aradığınız makarna lezzetini size glütensiz olarak sunuyor, katkı maddesi içermiyor ve vegan! Şimdiden mutfakta kendi sos tarifinizle hazırladığınız VEGGIPASTA kokusunu alır gibiyiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuğba Tonya Arşivi
SON YAZILAR