EK GÖSTERGE
EK GÖSTERGE
Tamamlanmayan torba yasası önümüzdeki haftadan itibaren yasalaşması için TBMM ' de çalışmaların devam edeceği ifade edildi.
Öğretmen ve emniyet mensuplarının ek göstergelerinin 3 600 olacağı basında yazılmıştı.
Torba yasasında, kabul edilen tasarıların içinde olmadığı anlaşılmıştır. Emniyet mensuplarının sendikaları olmadığı için, toplu görüşmelerde gündeme getirilmiyor.
Öğretmen ve emniyet mensupları emekliye ayrıldıkları zaman, çalışırken aldıkları ücretin yarısını almaktadırlar.
Çok öz veride bulunan, vatandaşın can ve mal güvenliği için, gece gündüz çalışan polislerin malı ve sosyal haklarının düzeltileceği söylenilmesine rağmen bu zamana kadar yerine getirilemedi.
Polislik mesleği her türlü tehlikeyle karşılaşan, toplumsal olaylar olduğu zaman daha fazla çalışan, izinde olduğu zaman, izinleri durdurulup görevinin başına getirilen, gece göreve giderken eşinin ve çocuklarının yolcu ettiği, herkesin evinde rahatça olduğunda, onlar görevlerini gecede sürdüren, hayati tehlikesi olan tek meslektir.
Polis memurları dini ve milli bayramlarda görev yaptıkları için, çocukları ile beraber bayramlarını bir arada kutlayamıyorlar.
İkinci şark görevleri, onların gelecekleri için yapacaklarını alt-üst etmekte, çocuklarının istenilen eğitimi yapmalarına engel olmaktadır.
Öğretmenler ve polis memurları emekliye ayrıldıklarında, çalışırken aldıkları ücretin yarısını almaktadırlar.
Emekliye ayrıldıklarında meslek hastalıkları ve rahatsızlığı görülen meslektir.
Gelir dağılımı, ücretleri herkesin yaptığı işin zorluklarına göre yapılırsa, hakkaniyete daha uygun olur.
Emekliler fazla ücret istememekte, normal yaşamlarını sürdürecek seviyede olsun, bununla mutlu olmayı bilen, ülkenin ekonomik değerlerini ve işsizliği gören insanlardır. Milli gelir dağılımın sosyal adaletli olmasını isteme, yalnız kendilerini düşünüyor anlamı taşımaz.
Çalışan fazla alıyor anlamı çıkarılmasın; çalışan memurlarla, emekliye ayrılan memurlar arasındaki fark her geçen yıl arayı açmaktadır.
Çalışanlara promosyon verilmekte, emeklilere neden verilmediği açıklanmadı. Emekli sayısı çok olduğu için verilmemiş olabilir.
Dolaylı vergilerin ağırlığı nedeniyle, Türkiye' deki vergi sistemi adaletsiz yapıya sahip, çünkü dolaylı vergiler, kişisel geliri dikkate almadan daha başlangıçta gayri adil özellikler taşıyor.
Toplam vergi gelirleri içinde yüzde yetmişe ulaşan dolaylı vergiler, emeklileri çok etkiliyor.
Örneğin; akaryakıt, elektrik, doğalgaz, tüp, telefon, sigara, su ve diğer yapılan alışverişlerde tüketici herkes vergi ödemektedir.
Alınan vergilerin aşağıya çekilmesi gerekir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.