Körler Sağırlar Birbirini Ağırlar

8.Kasım.2009 Pazar günü Samsun Neco tesisleri Konferans salonunda TİED Türkiye işçi emeklileri Samsun şubesinin 15.olağan genel kurulu yapıldı. 20 yılı aşkındır, üyesi bulunduğum bu cemiyetin, Kongresini gazeteci ve gündemi takip eden birisi olmama rağmen, tesadüfen öğrendim. Kongre salonundaki takip ettiğim hareketlilikten sonra, Böyle işlerden zamanında haberdar olmak için, İlle"de birinin adamı veya adayı olunması gerektiği kanaatine vardım. 1970 yılında kurulan,39 yıldır faaliyet gösteren cemiyetin (Samsun şubesinin ) nin 22.000 kayıtlı üyesi görüldüğü, bu zaman içinde 5.200 kişinin vefat ettiği, 16.800 FAAL üyenin bulunduğu belirtilmiştir.

  Aylık 1.00 Tl. olan aidatın, Bir kısmı kendi isteği ile, çoğununda maaş aldıkları bankaların ayarlaması ile ÜYE KAYDEDİLDİĞİ söylenen, 16.800 üyeye rağmen, 1025 Kişilik taşımalı sisteme bağlı bir çoğunluğun katılımı ile yapılan kongre de 5 adayın seçime katıldığı, İBRAHİM GÜR 480,SEBAHATTİN TOPRAK 207 – EYÜP KANTARCI 198- MUSTAFA AKYÜZ 52- CENGİZ ÇEPNİLER 37, oy almıştır.

  Aylık geliri 16.800 Tl. olan bunun % 45 ini, genel merkez hissesi olarak ( 7.560.oo) Tl. Ayırarak, 9.240.oo Tl. aylık geliri bulunan Samsun Şubesinin Geçen  3 yıllık dönemde buraya Başkanlık eden  EYÜP KANTARCI"nın  Cemiyetle ilgili, gelen bir elin parmağından az, misafire verdiği yemekler dışında, Gelen üyelere içirdiği çaylardan başkaca harcama yapmadığı  söylemi de alkış almıştır. Aynı dönemde Eyüp Kantarcı ile birlikte, Yönetim kurulu üyesi olan İbrahim Gür"ün 480 oyla yeni Başkan seçilmesi " de Döner bir çarkın cemiyet içinde işlediğinin görüldüğüdür. 5 Aday içinde, Yalnız Cengiz ÇEPNİLER"in evvelce olmadığı diğer 4 kişinin geçmiş zaman içinde bir şekilde cemiyette görevli olduklarıdır.

  Kongre salonunda seçime gidilirken son konuşmalarda, İBRAHİM GÜR" ün Evvelce cemiyetle görevli olduğu görülen SEBAHATTİN TOPRAK"LA la ilgili yaptığı harcamalardaki abartıları dile getirerek, eleştirmesi, bu yolda herhangi kanuni bir işlem yapılıp, yapılmadığı yolundaki bilgi verilmemesi, KURULLAR HAKKINDA ŞÜPHELER DOĞURMUŞTUR. ( bazı seyahatler ilgili yolluklara ait Yüksek gider makbuzları- Bina bacasının temizlenmesi ile ilgili 1.200.oo Tl. lik gider makbuzu örnekleri ) Bu konu muhatabı tarafından"da cevaplandırılmamıştır.   
  Yazının başlığını "  Körler sağırlar-Birbirini Ağırlar- sözcüğünü ; Misafirlerden , Eski Petrol İŞ sendikası Başkanı,Balkan Türkleri Genel Başkan yardımcısı,Sayın İZZET kardeşimin, salondaki konuşması içinden aldım. Genel Başkanının  Ankara"da İMPARATORLUK  kurulma ithamları ile, Burada KARAMBOLA  getirilen, harcama kalemlerinin , ne olduğunu tam anlayamayan üyelerinin durumu, cemiyete  uyan bir deyim olarak aldığımdır. Bu vesile ile dikkate aldığım gerek genel merkez ve şubelerle ilgili bilgilere sütunumda yer vereceğimi belirtirim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR