MONTİGNAC
Montignac diyeti, Fransız diyetisyen Michel Montignac tarafından oluşturulan popüler bir beslenme planıdır. Bu beslenme planı Fransız ve İtalyan yemek kültürlerinden etkilenmiştir ve besinlerin tüketimini kısıtlamadan düşük glisemik indeksli gıdaların tüketimine odaklanır.
Montignac diyeti, diyabeti önlemenin, kalp sağlığına zarar vermeden kilo vermenin etkili ve uzun vadeli bir yolu olduğu fikrine dayanmaktadır. Bu diyetini iki aşaması bulunmaktadır. İlk aşamada glisemik indeksi yüksek besinleri keserek kişi canın istediği yiyeceği tüketmeyi ve kilo vermeyi, ikinci aşamada ise kiloyu korumayı içerir. Çikolata, peynir ve kırmızı şarap, Fransız kültürünün önemli parçalarıdır ve hepsi bu diyette bulunur. Montignac diyeti ayrıca İtalyan kültürüne ait çeşitli tahıl ekmekleri ve makarnaları da içermektedir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.