Süleyman Soylu

Süleyman Soylu

"ONLAR ALLAH'A EMANET..!" YA;" ŞUNLAR ?"



 
İnsan hayatı bugüne kadar, hiç bu kadar ucuz olmamıştı. Aslında insan hayatı parayla ölçülmez fakat günümüzde herşey parayla ölçülür oldu.
 
Aşırı yağışların olduğu 2 temmuz gecesi yoldaydım. Sivas'tan geliyorduk, insanlık görevimizi yapmaya gitmiştik; Yaklaşık 25 bin insan evladı vaktini ayırabilmiş, Sivas Cumhuriyet meydanı'nı doldurmuş, Madımak oteline doğru adeta akmıştı. İnanıyorum ki; gelemeyenler de Türkiye'nin dörtbir yanından "O"nlar için dualarını esirgememişlerdir.
 "O"nlar ki; 33 can..Yakıldılar cayır,cayır..
 "O"nlar ki; İnsana, insanı kaynaştırmak için, oraya gelen 33 can..
 "O"nlar ki;İnsanca işler yapar, ilim sahibi; sözleri özlü, kalpleri yüklü, gözleri dolu insanlar..
  Yıl 1993.2.temmuz; yer Sivas, Madımak otel..; "alev..alev."
 "İçerde insani çığlıklar, yanan insan çığlıkları..dışarda;
 " 'Hurafenin; Deccal'a erken çağrısı" ve..Deccal bile gelmemişti, vaktinden önce.
 Zafer çığlıkları arasında yaktılar, "33 Can"ı; - Deccal'dan daha Deccal..!                                      Bugün, yıl; 2012 Unutulmadı onlar; insancıl dizeleri, sözleri kulağımızda.
 Yunus'lar,Hacıbektaş'lar, Pirsultan'lar, Mevlana'lar, Hacıbayram Veli'ler gibi.! Onlar Allah'a emanet ! Ya şunlar, Hurafeciler.. kime emanet ?
 
                             *   *   *
Meteoroloji her zamanki gibi sağnak yağışların geleceğini haber verdi. Samsun'da yoğun sağnak yağışla birlikte sele dönüşen yağmur suları; daha önce çöp depolama bölgesi olarak da kullanılan Yılanlıdere'den önüne kattıklarıyla birlikte gelince, aşağıda; Gaziosmanpaşa ve Yavuzselim mahallelerinin orada betonla daraltılıp, üzeri kapatılarak yol yapılan dereağzı tıkanınca olan olmuş. Dereyatağı bozulan coşkun sular; Mimarlar odası'nın 250m.lik yeşil alan raporu hiçe sayıldığı gibi, düz alanda, dere yatağına 20m. ye kadar yanaşılarak yapılan TOKİ konutlarına ulaşmış ve hayli, kod düşüklüğü olan konut alanını, adeta bir göle dönüştürerek kapıcı daireleri ve zemin katlara kadar yükselmiştir. Kendilerine layık(!)görülen evlerden, boğularak can veren 6 sı çocuk 10 gariban'ın cansız bedenleri çıkarıldı. Bir erkek, bir kadın daha yılanlı derenin atık kokan çöplü sularında bulundu. "O"nlar da gariban, "Onlar Allah'a emanet"! Ya sebep olan "Şu rantçılar" kime emanet ?
                              *   *   *
  Şehitlerlerimiz'in sayısını unuttuk.. teröre kaç kurban verdik, yine.. "bilen var mı ?"
Onlar, Allaha emanet ! Ya.. teröristlerle masaya oturan, Katil ABD ile savaş çığırtkanlığı yapanlar..kimlere emanet..?                                               Saygılarımla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Süleyman Soylu Arşivi
SON YAZILAR