Büşra Yıldız

Büşra Yıldız

Bayram sonrası hafiflemeye ne dersiniz?

İkramlıklar bayram boyunca akraba ziyaretlerinin, lezzetli akşam yemekleri de dostlarla buluşmanın eşlikçisi oldu. Bu sebeple herkes günlük rutininin dışına çıktı. Siz de bayram tatilinin ardından biraz kilo aldığınızı düşünüyorsanız, öncelikle sakin olmanız gerektiğini belirtelim.

Önemli olan bayramda kalori almak değil, basit tüyolarla kiloyu dengeleme konusunda başarılı olmak. Siz de bunun için bir çözüm yolu arayışındaysanız, bayram sonrası alınan kiloların dengelenmesi için derlediğimiz önerilere göz atabilirsiniz.


Tatil sonrası eski beslenme rutinine dönmenin zamanı geldi. Vücudunuzu dengelemek için kendinize özel bir bayram detoksu yapabilir ve kalori kaybetmeye yönelik bir diyet planı organize edebilirsiniz.


Alınan kiloları dengelemek için günde en az 30 dakika egzersiz yapabilirsiniz: Asansör yerine merdiven tercih etmek, evde bir müzik eşliğinde dans etmek, günlük açık hava yürüyüşleri gibi basit egzersizler bile aldığınız kalorileri yakmanıza ve günü daha enerjik geçirmenize destek verebilir.
Egzersiz hedeflerinizle birlikte beslenme önerilerini de ekleyeceğiniz haftalık bir program belirlemek, not aldığınız şeyleri unutmanızı engelleyebilir.

Ayrıca, programa sadık kaldığınızı gördükçe motivasyonunuz da artabilir. Haftalık programınıza günlük olarak tamamlamayı planladığınız egzersizleri not edebilirsiniz. Aynı zamanda, işlenmiş bir atıştırmalık yerine buharda pişirdiğiniz sebzeleri veya ev yapımı bir salatayı tercih ettiğiniz öğünlerinizi de programınıza ekleyebilirsiniz.


Tatilden sonraki üç gün öğün sayısını azaltmak, vücudun eski beslenme rutinine dönmesine ve ödemden kurtulmaya yardımcı olabilir. Ancak enerjinizi yüksek tutmak için öğün sayısını sadece 3 gün azaltmanız gerektiğini unutmayın.


Akşam yemeklerinde hafif gıdaları seçmek önemli. Böylece geceyi de daha rahat ve sakin geçirebilirsiniz. Uzun süreli tokluk hissi için lif açısından zengin sebzeleri seçebilirsiniz.


Vitamin ve mineral deposu olan yeşillikler, güne enerjik başlamak için yardımcı olabilir. Bunun yanı sıra kahvaltınıza yumurta gibi protein kaynaklarını ve sağlıklı karbonhidratları da ekleyebilirsiniz.


İlk üç günden sonra enerjinizi yüksek tutmak için besin değeri zengin atıştırmalıkları eklediğiniz ara öğünler planlayabilirsiniz. Taze veya kuru meyveler, çiğ sebzeler, fıstık ezmesi, tam tahıllı kraker ideal atıştırmalıklar olabilir. Tabii ki porsiyon kontrolü yapmayı da unutmamalısınız.


Özellikle açlık hissettiğinizde bir bardak su içebilirsiniz. Suyunuzun içine tarçın, limon veya salatalık ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Büşra Yıldız Arşivi
SON YAZILAR