KISIR DÖNGÜ
Basının sanatçı dediği, benimse sadece şarkıcı dediğim bir kadın uyuşturucu ticareti suçlaması ile aranıyor. Uzun zaman sonra şehrin ortasında bir evde saklandığı yerin ihbar edilmesi sonucu bulunuyor. Şarkıcının aranması olayı manşette, şarkıcının saklandığı yerde bulunması olayı manşet. Şarkıcının adliyeye giderken söylediği sözler manşet. Adliye girişinde, "Arkadaşlar bu ülkede, benim ülkemde zerre kadar adalet varsa ki ben olduğuna inanıyorum benim suçsuzluğum er ya da geç anlaşılacak" dedi. Dediği gibi de anlaşıldı, bir çok kez kaldığı ceza evinden olumsuz haberler yayılmaya çalışılsa da cezasını çekip çıktı.
Hatta avukatı ciddi kanser riski olduğunu belirten bir raporu da mahkemeye sundu fakat, adalet yapması gerekeni yaptı.
Şarkıcının, şarkıcılığı olay ,şarkıcının yaşadığı yasak aşk olay ,yasak aşk yaşadığı adam gündemde yaptığı iş ile reklamı ücretsiz yapılıyor,adamın eşi ekranlarda, olayın reklam getirisi dışında kimsenin umurunda değil topluma verilen olumsuz mesaj.
Şarkıcının yasak aşkı reklam aracı konumunda, gözyaşı, ayrılık, seven kadın ama yuva yıkan kadın. Basın seven kadın tarafında, öyle ya bu şarkıcı büyük olur aşkı da aslında büyük olur olayın reklam getirisi. Aşk, gözyaşı, hikaye , anlamı dışkılanmış,sıradanlaştırılmış sevgi kelimesinin.
Oynanan oyun, oyuncular kazançlı, oynanan oyunu seyreden gençler rol modelini ruhunun bir köşesine yazdı. Özenti, özenme duyulan şarkıcı. O meşhur tartışma,’’ Sanat, sanat için mi sanat toplum için mi?’’ ikisi de hiçbir şey mi ? Sanatçı kim ? Kime göre kim sanatçı?
Sanatçı topluma bir şeyler veren mi ? Yoksa toplumu bozulmasına farkında olmadan önderlik ederek, magazincilere kazandıran, beraber halkın sırtından kazanan mıdır ? Sonuç, göstermelik aşkı konumuz dışında kalsın kötü örnek. Haberi bile yapılırken ekrana olumsuzluk içeren haber diye başlık atılmalıdır.
Aynı şarkıcının en başta söylediğimiz uyuşturucu ticaretinden aranan, yakalanan, hapse atılan ve tüm bu aşamalarda birilerinin hala gündemde tutmaya çalıştığı o şarkıcı. Sorun ne? Bu ülkede ilkokul çağındaki çocuklarına pençesinin takmaya çalışan bir uyuşturucu canavarı varken, devlet bu olay ile mücadele etmeye çalışırken, uyuşturucu ticaretinden ceza alan bir insanın, ülke gençliğine vermiş olduğum mesaj ne olabilir ? Ceza evinden çıkan bu sanatçıya gösterilen ilgi, ekranların karşısında olayı izleyen gençliğe nasıl bir ders verir. Haberlerde ki bu ilgiyi izleyen gençlik uyuşturucunun faydalarını mı yoksa uyuşturucunun zararlarını mı görür.
Bu şarkıcı kadın uyuşturucu ticareti adı altında cezası veriliyor ve ne yazık ki onun yakalanmasında ki süreçte ,ceza evine girdiği dönemde, cezasını çekip çıkışı da ,basının manşetlerine taşınması, televizyon kameralarının orada olması, haber kuşaklarında öne çıkan haber olarak verilmesi, onu destekleyen bir grubun gösteri yapması ve bunun haber yapılması ilginçti.
Bu manşetler, bu haberlere bakıp da basın uyuşturucuyla mücadeleye destek mi veriyor yoksa uyuşturucuyu mı övüyor sorusuna nasıl bir cevap verebilir? Çelişkiler yumağı yaşadıklarımız resmen, bu bir oyun, bir tarafta uyuşturucudan kazananlar, bir tarafta uyuşturucu batağındaki çaresizler, bir tarafta uyuşturucu ile mücadele eden devlet , diğer tarafta başkalarının kazancı için reklamını çekenler reklamında oynayanlar .
Bu şarkıcının karıştığı ve kasıtlı gündem yapılan olayın haberinin ardına, sokaklarda uyuşturucu krizine giren çocukların haberinin eklenmesi gerektiğini söylemeli devlet .
Uyuşturucu kullananın oğlu tarafından öldürülen yaşlı birinin haberi uyuşturucudan çocuğunun kurtulması için feryat eden bir annenin haberi uyuşturucudan yıkılan hayatları anlatan haberler mutlak suretle eklenmelidir .
Görüntü şarkıcının ön plana çıkartılması gibi dursa da aslında uyuşturucunun özendirilmesi için çok hoş bir reklam oynatılmakta. Devlet buna bir dur demelidir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.