MECLİS ÜYELİKLERİNDE SON DURUM
Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının belli olmasının ardından uzun süre heyecanla beklenen ilçe Belediye başkan adaylıklarının da belirlendi ve sıra geldi Partilerin Belediye Meclis üyeliklerine. Bu konuda öncelikle şunu söylemek isterim ki bazılarının zannettiği gibi Belediye Meclis üyeliklerinin kayda değer bir gelirleri yoktur, seçildiğiniz ilçenin nüfusuna göre her meclis toplantısında oturum başı ücret alırsınız. Her ayın ilk haftasında ilçe Belediyelerinin ikinci haftasında ise Büyükşehir Belediyesinin meclis toplantısı yapılır. İlçe Belediyelerinde oturum başı 20-30 lira civarında bir ücret alırsınız. Büyükşehirde de bu rakam kırk veya elli liraya çıkar, toplamda aylık ilçe meclisinden üçyüz ile dörtyüz lira arasında bir ücret alırsınız. Büyükşehirde de bu rakam üç aşağı beş yukarı bu rakamın elli veya yüz lira üzerinde bir rakama isabet eder. Sizin anlayacağınız bir ilçe Belediye meclis üyesi en kabadayı ayda üçyüz lira Büyükşehir Belediye meclis üyesi ise sekizyüz lira civarında bir para alır. Ayrıca encümen üyesi olursanız o da Belediyenin nüfus Büyüklüğüne göre dörtyüz ile altıyüz lira arasında bir rakama isabet eder ancak bunu bir seçim döneminde ya bir yıl veya en fazla iki yıl yapma imkanınız olur, bazılarına hiç sıra gelmeden seçim dönemi biter. Meclis üyeliğinin ekonomik boyutunun altı, üstü bu rakamlardır, bunun dışında herhangi bir geliri olmaz.
Peki bu kadar az geliri olmasına rağmen neden insanlar çok fazla teveccüh ediyorlar derseniz en basit örneğiyle Ak Partiye ana avrat küfreden meclis üyesine yakın bir arkadaşı neden meclis üyeliğini bu kadar çok istediğini sorunca beni kimse adam yerine koymuyor ki meclis üyesi olursam belki adam yerine konulurum demiş. İşte bizdeki siyaset anlayışı, bozdurun, bozdurun kullanın. İşin daha da enteresan boyutu bu arkadaşı İl Başkanı tekrar meclis üyesi yapmak istemiş ancak diğer teşkilat mensupları alacağı tepki, seçim kaybetmemize neden olur, zaten geçen seçim onun yüzünden ilçe Belediyesini kaybettik deyince geri adım atmış ancak fırsatını bulursa yine onu bir yere yazmaya çalışacağından en ufak bir şüphem yok. Umarım yazar da bize de bol, bol haber çıkar. Merhum İsmet İnönü dediği gibi bu ülkede namuslular namussuzlar kadar cesaretli olsa en ufak bir sorun kalmazdı ancak namuslu insanlar siyasete soğuk baktıklarından veya siyasetin çirkefliğinden çekindiklerinden uzak durduklarından başımıza bu işler geliyor.
Ak Parti Belediye Meclis Üyelerini belirlerken metot olarak ilçe teşkilatından gelen liste, İlçe Belediye Başkan adayının imzası ve İl Başkanının imzasının ardından Genel Merkez onayına sunulduktan sonra ilçe seçim kurullarına verilecek. Ancak her ne kadar Ak Parti Genel merkezi listelere müdahale edeceğiz dese de bunu sadece ve sadece İl teşkilatlarının elini rahatlatmak için söyler. İlden giden liste aynen onaylanarak gelir. Bu hafta içerisinde ilçe teşkilatları meclis üyelerini belirleyip il Başkanlığına gönderdiler, bugün akşama kadar tamamı ilde görüşüldükten sonra İl başkanı tarafından Ankara'ya getirilip onaylatıldıktan sonra ilçe seçim kuruluna ayın onsekizine verilmiş olacak.
Aldığım bilgiler Atakum ilçesinden İl Başkanlığına giden listede ilk üçte olan isimlerin bir kısmını tespit ettim bunların başında ilk sırada Turan Çakır ismi var, ancak bana göre Turan Çakır ilk sıraya değil kontenjanın ilk sırasına konulmalıydı. Diyeceksiniz ki Kurupelit Belediye Başkanı iken Hazine arazilerini kayınpederinin ve amcasının üzerine hisselendirmek suretiyle Kurupelit bölgesinde ne kadar hazine arazisi varsa tamamını ihalesiz almak için yaptığı işlemler mahkemeden dönmedi mi bu adamın neden meclis üyesi yapacaklar. Bu doğru ancak Turan Çakır Vezir Hazretlerinin en sadık adamlarından olduğu için onu Büyükşehir Belediye meclis üyesi yapacağı açıkça ortada olduğuna göre bari biraz çalışarak hak etmesi gerektiğini düşündüğümden böyle söyledim. Bunun anlamı nedir derseniz Turan Çakır Atakum Belediye Meclisine kontenjan bire konulur ise hem çalışmak zorunda kalır hem de Büyükşehir Belediyesine gitmiş olur.
İlkadım ilçesinden İl Başkanlığına gelen listede ise ilk sırada Yavuz Yılmaz ikinci sırada Mustafa Numanoğlu, üçüncü sırada ise kavaklı Sabri Doyaroğlu ile Kontenjan birde Erol Köroğlu isimleri var. Bu isimler içersinde Yavuz Yılmaz ismi dikkatimi çekti, Yavuz ağabey ile birlikte çalıştık, halim selim ve beyefendi bir insandır en önemli özelliği Vezir Hazretlerinin bir dediğini iki etmemesidir ancak bana göre Yavuz ağabey artık meclis üyeliği misyonunu tamamlamış bir isimdir daha önce iki veya üç dönem meclis üyeliği yapmış bir ağabeyimizdir ben onun yerinde olsam yerimi genç nesillere bırakıp ağabeylik yapardım. Zaten bu dönem Yavuz Yılmaz Atakum meclisine de doğru dürüst gitmemiş, kaldı ki gitmiş olsa bile önemli değil insan bir işi tadında bırakmasını da bilmeli. Diğer isimlere itirazım yok düzgün insanlar olmalarında yarar var ancak altını çizmek gereken bir husus var ki o da İlk ikide olan isimler Trabzonlu, Belediye Başkan adayı Trabzonlu bu sıkıntı olabilir. Canik ilçesine her şey eski tas eski hamam olduğunu öğrendiğim için o konuda bir şey yazmaya gerek görmüyorum, sadece bir hususun altını çizmek isterim orada oniki mahalle muhtarı Osman Genç'e karşı mücadele kararı almışlar ayrıca meclis üyeliğine müracaat edip dilekçelerini geri alan Nurullah Hekimoğlu, Muzaffer Emuce ve Cengiz Güngör'ün de başka partiye çalışacakları yönde duyumlar aldım, şayet duyumlarım doğru ise sıkıntı var demektir Osman Genç'in seçimi geçen seçimin altında bir oy oranı ile kazanması halinde Genel merkezde durumu sıkıntıya girebilir. Şimdilik bu kadar değerlendirme yeterli kanaatindeyim kalın sağlıcakla
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.