AKLIN YOLU BİR

Yazıma başlamadan yaklaşık bir haftadan beri şehir dışında olduğumu, nasip olursa önümüzdeki hafta ortasında döneceğimi, bu nedenle de iş yoğunluğumdan ötürü yazılarıma biraz ara vermek zorunda kaldığımı belirtmek istiyorum. Konumuza girmeden önce iki gün önce beynindeki küçük bir parça nedeniyle kapalı beyin ameliyatı geçiren İhsan Şenocak hocamıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, Rabbim şifalar versin. Bu iki detayı verdikten sonra gelelim asıl konumuza. Daha önceki yazılarımda ve TV programlarımızda da belirttiğim gibi ilçe kongreleri başlamış durumda. İlçe kongrelerinde daha önceki öngörülerimiz doğrultusunda değişimler yaşanmakta, yazı başlığına ‘aklın yolu bir’ deme nedenim de bu. Ancak beklemediğim bir gelişme oldu. AK Parti Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay keser istifasını sundu ve devam etmeyeceğini kamuoyuna deklare etti. Rabia Hanım, on yıldan beri kadın kolları başkanlığı görevini üstlenen, zaman zaman da benim acımasız eleştirilerime maruz kalan ama nihayetinde barıştığımız bir kardeşimiz. Yaptığımız eleştirilerin temelinde bazı teşkilat içi uygulamaları ve bürokrasideki tercihleri neden oluyordu, onun dışında kendisi ile en ufak bir alıp veremediğimiz yoktu. AK Parti camiasına on yıl gibi uzun bir zaman diliminde hizmet eden Rabia kardeşimize bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum.

İlçe bazında yapılacak kongrelerle ilgili değerlendirmelere gelecek olursak; daha önceki köşe yazılarımı okuyanlar Canik ilçe başkanının devam etmeyeceğini, Atakum ilçe başkanının da değişme ihtimalinin olduğunu yazmıştım. Gelinen noktada iki ilçe başkanı da devam etmeyeceklerini kamuoyu ile paylaştılar. Diğer ilçelerde durum nedir derseniz; doğudan batıya doğru değerlendirmek gerekirse Terme’de ve Çarşamba’da bu hafta sonu kongre yapılacak ve mevcut ilçe başkanları devam edecekler. Çarşamba zaten yeni atanmıştı, Terme’deki İsa kardeşimiz de devam edecek. Salıpazarı’nda daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi İsmail Ağabeyin tam on yedi yıldan beri ilçe başkanlığı koltuğuna oturan bir siyasetçi olması hasebiyle değişmesi gerektiğini düşünmekteyim. Bu kadar uzun ilçe başkanlığı yapan biri belediye başkanlığını hak eder ama Salıpazarı MHP’ye verilince beklenmedik bir durum ortaya çıktı, olanda hayır vardır diyelim. Ayvacık’ta mevcut ilçe başkanı Kemalettin kardeşimiz değişebilir de kalabilir de. Belediye başkanı kalsın derse kalır, gitsin derse gider. Tekkeköy’de değişim olacak gibi duruyor, mevcut ilçe başkanını çok fazla tanımıyorum ama Tekkeköy çok karışık bir ilçe olduğundan oradaki dengeleri sağlamak zordur. Mevcut ilçe başkanı da seçim sürecinde AK Parti adayının değişmesiyle ciddi sıkıtılar yaşadığından yorulmuş olabilir, değişim olacak gibi duruyor. Canik ile Atakum’u söyledik zaten, İlkadım’da ise değişim olmaz diye düşünüyorum. İlçe başkanı olan arkadaşımız genç ve dinamik bir arkadaş, o nedenle devam edeceği kanaatindeyim.

Ondokuzmayıs ilçesiyle ilgili daha önce de yazdığım gibi ilçe başkanı kardeşimiz genç, dinamik ve çalışkan bir arkadaş, onunla da yola devam edilir. Bafra ile ilgili daha önce de yazdığım gibi İbrahim Semiz yılların siyasetçisi ve ilçe başkanı. Artık ya belediye başkanı ya da vekil olma zamanı geldi, ilçe başkanlığı ona az geliyor. Orhan Vekil devamından yana olsa da bana göre değişmesi gereken bir ilçe başkanıdır, hem kendi açısından hem de Bafra açısından bunun daha hayırlı olacağını düşünmekteyim. Alaçam’da ve Yakakent’te değişim olmaz. Alaçam ilçe başkanının çok çalışkan bir arkadaş olduğunu söylüyorlar, o nedenle de devam eder. Yakakent’e ilçe başkanı da belediye başkan adayı da bulmak o kadar kolay değil, o nedenle mevcut ilçe başkanı devam eder diye düşünmekteyim. Güney cephesine gelecek olursak; Asarcık’ta değişim beklemiyorum. Kavak’ta da durum aynı. Mevcut ilçe başkanı Onur Bakır’ın seçim döneminde üzerine düşeni fazlasıyla yapması nedeniyle görevine devam edeceğini düşünüyorum. Lâdik’te de daha önce dediğim gibi mevcut ilçe başkanı değişir, kim olur onu bilemem ama değişimin olacağı kesin gibi. Mevcut ilçe başkanı Celal Tuzcu da istemiyor diye biliyorum. Lâdik benim için önemli bir yer, ikinci vatanım diyorum, orayı da seviyorum. Bu yaz bir aya yakın kaldım orada. Yatırım alabilmesi adına hatta Mehmet Muş gibi bulunmaz bir velinimetten istifade etmek adına belediye başkanının taşın altına elini koyması lazım diye ısrarla söylüyorum, söylemeye de devam edeceğim. Havza’da da değişim bekleniyor, kim olur bilemem ama mevcut ilçe başkanı çok efendi bir arkadaş diyorlar. AK Parti, Havza’da son seçimde beklenen oyları alamadı ondan mı yoksa belediye başkanının bu yönde bir tercihi mi var bilemem ama değişeceği izlenimi var bende. Vezirköprü’deki ilçe başkanı avukat bir arkadaşmış ve yeni de atanmış, devam eder diye düşünüyorum. Önümüzdeki günler yazdıklarımla ilgili gelişmelerin yoğun bir biçimde yaşanacağı günlerdir, hep birlikte yaşayıp göreceğiz. Bugünlük de bu kadar, kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR