BAKAN MUŞ’UN ŞEHRİMİZE KATTIKLARI

Gazetecilik mesleği yanlışları eleştirmenin yanında doğruları takdir edip topluma doğru bilgi aktarma sanatıdır. Yüce Rabbimiz, Kuranı Kerim’de “Lein şekertüm leezidenneküm” buyurmakta. Anlamı nedir derseniz; ‘Verdiğim nimetlere şükrederseniz çoğaltırım.’ buyurmakta. Önceki dönem Ticaret Bakanı, TBMM Plan Bütçe Komisyon Başkanı ve Samsun Milletvekili Dr. Mehmet Muş Bey ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Beni tanıyan herkes çok iyi bilir ki yalakalığı asla sevmem, gerektiğinde en sert eleştirileri yaparım ama takdire şayan işleri yazmamak da hakkı inkar olur. Kendisiyle keyifli iki saate yakın bir sohbet yaptık, nazik daveti için teşekkür ederim. Şehrimizdeki yatırımları ve gelişmeleri konuştuk. Dürüst siyasetçinin toplumdan beklentisi yaptığı güzel işlerin takdir edilmesidir. Dürüst siyasetçi topluma hizmet eden, halka hizmeti hakka hizmet etmek olduğu bilinciyle çalışan ve cebine değil topluma kazandıran insandır. Böyle siyasetçi bugünkü toplumda çok az bulunur. Yaklaşık kırk yıldan beri şöyle veya böyle siyasetin içinde oldum, böyle siyasetçi sayısı yok denecek kadar azdır. Bakan Muş’u tanıdıktan sonra gerçekten bu vasıflara sahip bir siyasetçi olduğunu görünce şehrimiz adına çok sevindim. Adam şehre kazandırdığı hizmetleri anlatırken gözlerinin içi gülüyor, sanki şahsına yapılmış gibi sevinen bir siyasetçi, kendisini takdir ve tebrik ediyorum. Gelelim yaptıklarına. Şehrimize ilk geldiği yıl yıllardır çözülemeyen ve kangren haline gelmiş olan OSB sorununu çözdü. Tarım Bakanlığının vermek istemediği Gelemen’deki arazilerin bir kısmını Organize Sanayii Bölgesine tahsis etmek suretiyle 3200 dönümlük bir OSB alanı oluşturarak sıkışan sanayi alanlarının önünü açtı. Pek çok sanayicinin yeni yatırımlar yapmasına vesile oldu. Yıllardan beri o alanlarla ilgili siyasetçiler kavga edip yok senin adamına verilecek, yok benim adamıma verilecek mücadelesi yaparken tüm kavgaları ortadan kaldıracak bir uygulamayla herkesin rahat edeceği bir çözüm üretti ve sanayiciyi de siyasetçileri de mutlu etti.

Havza OSB’de çok önemli çalışmalara imza attı. İlk kurulduğunda istenilen büyüklükte olmayan OSB alanını yaptığı çalışmalarla 10.500 dönüme çıkardı. Bu, o bölgenin çok büyük ve önemli yatırımlar alacağı anlamı anlamına gelmektedir. Büyük sanayii kuruluşları yer talebinde bulunmaktalar, bir kısmına verildi bir kısmına da verilecek. Chery ile ilgili basına çıkan haberler çok sağlıklı değil, o konuda konuşmak için henüz çok erken. Firma bu konuda henüz net bir karar vermiş değil, Sanayi Bakanlığından böyle bir yer talep etmesi halinde bakanlığın ilk tercihi Havza OSB olacak. Firmaya isterse Havza'da değil buradaki OSB'den de istediği kadar yer tahsis edilecek, limanla da bağlantısı olacak. Bu yatırımlarla şehrimizin sanayi alanındaki sorunları büyük oranda çözülmüş olacak. Ayrıca Terme OSB planları yapılmakta, yıl sonu itibarı ile onaylanıp ihale aşamasına gelecek.

Gelelim sağlık alanındaki yatırımlara. Yatırımların durduğu, ekonomik tedbirlerin ve tasarruf tedbirlerinin alındığı bir dönemde Atakum’a 350 yatak kapasiteli, istenmesi halinde 500 yatak kapasitesine çıkacak, ortalama üç milyar liralık bir yatırım maliyeti olan Atakum Devlet Hastanesinin ihalesi yapılmış, onay aşamasına gelmiş, yakın zamanda da inşaatına başlanacak. Şehir Hastanesi bu yıl sonu itibarı ile bitecek, önümüzdeki yıl faaliyete başlayacak duruma gelmiş durumda. Hatta Sağlık Bakanlığı yetkililerinden aldığım bilgiye göre oraya lazım olacak ek personelin tayini dahi yapılmış. Mevcut Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ilgili de il Sağlık Müdürlüğü bir çalışma yapıp bakanlığa sunacak, o doğrultuda karar verilecek. Gazi Devlet Hastanesi hem çok eski bina hem de zemini sağlam değil, o bina yıkılacak ama şehrin merkezine bir hastane de lazım. Bu konu da Bakan Muş’un himmetine muhtaç, umarım bu konuda da bir çalışma yapılır. Yakakent’te de 75 yataklı bir hastane çalışması var, kısa zamanda onun da bitirileceğini sanıyorum. Tekkeköy’deki hastanenin müteahhidi işi bırakmış, daha doğrusu çok ağır çalıştığından sen işi bırak denmiş, o da bırakmış. Şimdi yeniden ihale edilip başka müteahhide verilecek, kısa zamanda o da biter diye düşünüyorum. Sağlık alanında gerçekten çok büyük yatırımlar aldık, bunun temel nedeni Plan Bütçe Başkanı Sayın Muş’tur. Şehrimiz adına bu konuda çok şanslı olduğumuzu bir kez daha hatırlatmakta yarar var.

Ulaşım konusunda da büyük yatırımlara imza attı. Öncelikli olarak garabet haline gelen Yeşilkent kavşağını yeniden ihale ettirdi, kasım ayında faaliyete geçecek. Hafif raylı sistemin güzergahını uzatma konusunda çok başarılı bir çalışma yaparak Ulaştırma Bakanlığına hattı uzatma işini üstlendirdi ki bu çok büyük bir kazanım. Batı çevre yoluyla ilgili çalışmalar yapılarak planlama aşamasına alındı, ihale aşamasına geldi. Belediyelere sağladığı katkıları bu yazıda yazamıyorum, onu da başka bir yazıda yazacağım. Kavgadan uzak, çözüm odaklı, aşırı çalışkan kişiliği ile şehrimize çok şeyler katan Sayın Mehmet Muş’a bu çalışmalarından ötürü şehir olarak ne kadar teşekkür etsek azdır. Sözlerime son verirken kendisine şehrimiz adına tekrar teşekkür ediyorum. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR