KAVGA MI? HİZMET Mİ?

Hangi işi yaparsak yapalım önce araştırıp emin olduktan sonra karar vermeliyiz. Özellikle bizim meslekte yazdığımız yazıları ya belgelere dayandıracağız ya da sağlam birkaç şahitten dinledikten sonra yazacağız. Neden böyle dediğime gelince; bazı haberleri okuyunca neden bu arkadaşlarımız araştırmadan soruşturmadan yazarlar diye merak ettim. Mesela bir meslektaşımız İlkadım Belediyesinin eski Gazi Belediyesi binasını satmadığını yazmış ama yanlış yazmış. İlkadım Belediyesi o mülkü geçen dönem sattı, hatta bildiğim kadarı ile alan vatandaş hala daha taksit ödüyor. Bunu yazmadan önce İlkadım Belediyesinde yetkili bir arkadaşa sormuş olsaydılar bu hataya düşmezlerdi ama hata insanlar içindir, olur böyle şeyler demek lazım. Aynı şekilde yine ikinci bir konu da Lâdik Belediye başkanının bazı gayrimenkulleri satmak için meclisten yetki istemesiyle ilgili meclis üyelerinin meclisi boykot ettiğini ve yetki alınamadığını yazmışlar veya haber yapmışlar. Oysaki belediye başkanı ertesi gün meclisi toplayarak oy çokluğu ile yetkiyi almış, bunu da sormadan yazdıkları için yanlış yazmışlar.

Gelelim olayın arka planına merhum Nurhan Yapıcı Başkan 2021 yılında aynı gayrimenkullerin de içinde bulunduğu 612 adet taşınmazın satışıyla ilgili belediye meclisinden yetki almış ama vefatı ve yeni başkan seçimi nedeniyle o belge geçerliliğini kaybettiğinden yeni başkan çok daha az bir gayrimenkulün satışı ile ilgili belediye meclisinden yetki istemiş, AK Partili üyelerle CHP’li üye arkadaşımız ret oyu vermiş, MHP’li ve YRP’li meclis üyelerinin ve belediye başkanının oyu ile birlikte oy çokluğu ile geçmiş, konuyla ilgili belgeleri manşet haberimizden görebilirsiniz. Lâdik’te iki tane iş yeri olan birisi olarak kendimi yarı Lâdikli sayarım ve Lâdik’in bir adım ileri gitmesi için elimden gelen ne varsa yaparım. AK Partili meclis üyelerinin bir kısmını tanırım ve severim, CHP’nin tek meclis üyesi olan Hüseyin Boyar’ı da çok severim düzgün adamdır. Kendisine hep şöyle derim: “Hüseyinciğim ibadetlerini yapsan cennetlik adamsın.” Kendisiyle sürekli olarak alışveriş yaparız, kümesin talaşlarını ondan alırız, çok dürüst ve ilkeli bir adamdır. Belediye başkanı seçilen Adnan Topal’ı geçmişte hiç tanımadım ama adam benim kültürümün adamı, iş yapmaya çalışan azimli ve düzgün bir insan. Benim görevim başkana yaptığı çalışmalarda destek olmaktır, hangi partili olursa olsun hiç önemli değil, önemli olan Lâdik’e hizmettir.

Lâdik bu şehrin en kadim ama en az hizmet almış ve nüfus olarak en küçük ilçesi pozisyonuna düşmüş bir ilçesi. Kavgalarla hiçbir yere varılamaz, ilçeye hizmet öncelikli olmalıdır. Onu yıpratayım bunu bitireyim, şunun aleyhinde olayım işi bitenlerin yerine oynayayım gibi düşünceler fevkalade yanlış düşüncelerdir. İlçesini seven kim olursa olsun Ladik’i içerisinde bulunduğu girdaptan çıkarmak için seferber olma zorunluluğu olduğunu unutmayalım. Herkes nefsini ve istikbalini bir kenara bırakarak samimi olarak ilçesine hizmet etmek istiyorsa kavgaları bırakıp ilçeye hizmet etmelidir. İlçeye yatırım yapmış bir Trabzonlu olarak bu konuda üzerime düşen her şeyi yapmaya hazır olduğumu söyleyerek bu konuyu kapatıyorum.

Gelelim ikinci konumuza. Bazı belediye başkanları dört aylık seçim dönemlerini tamamlamaları nedeniyle basını ziyaret edip yaptıklarını paylaşıyorlar. Dün İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz’ı misafir ettik, kendisiyle keyifli bir sohbet ettik. Yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı, bunları sizlerle paylaşma gereği duydum. Öncelikli olarak şunu söylemek isterim ki belediyenin en büyük gider kalemlerinden biri olan çöp toplama işini şirketten alıp kendi bünyesinde toplamak üzere yeni çöp kamyonları satın almış. Bu sayede beş yılda belediyeyi tam bir milyar lira kâra geçirecek, bu müthiş bir şey. Bunun yanında önceki dönemden verilen çeklerden 65 milyon lira ödeme yapmış, 35 milyon liralık da piyasa borcunu ödemiş. Personel maaşlarını zaten tıkır tıkır ödeniyor. Temizlik hizmetlerinde kullanılmak üzere üç adet süpürge aracı, üç adet vidanjör ve eskiyen konteynırların tamamını yenilemek üzere alımlar yapmış. Eski çöp konteynırlarını da tamir edip köylere yollayacak. En çok eleştiri konusu olan çalışmayan personellerle ilgili de güzel bir çalışma başlatmış. Şimdiye kadar 30 kişiyi işten çıkarmış, çalışmayanlarla ilgili de tutanaklar tutup işten çıkarmaya devam ediyor. Çalışanların da ekmeğiyle oynamıyor, bu güzel bir şey. Bir de dikkatimi çeken konu İhsan Başkan geçmişteki kavgalardan uzak herkesle uzlaşarak ve bölgecilikten uzak icraatlar yapmak istiyor. Bu konuda kendisine her türlü desteği vereceğimizi buradan beyan ediyorum. Son olarak İhsan Başkan yaptığı bu çalışmalarda en büyük desteği TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı ve Samsun Milletvekili Mehmet Muş'tan aldığını, hakkını ödeyemeyeceğini söyledi, bu da çok önemli bir ayrıntı. Sayın Bakanımıza buradan ben de teşekkür ederek sözlerime son veriyorum. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR