KONGRELERDE BEKLENEN GELİŞMELER

AK Parti, kongre takvimini başlattı. İlçe kongrelerine yakında başlanır, ardından il kongresi ve önümüzdeki yılın baharında büyük kongre yapılır. Bugün ilçelerde beklenen gelişmeleri ele almak istiyorum. Merkezden başlamak suretiyle ilçelerin tamamını yazmaya çalışacağım. Değerlendirmemize en büyük ilçe olan İlkadım’dan başlamak gerekirse; İlçe Başkanı olan kardeşimiz, Mücahit Erbin’in Belediye Başkanlığı için istifasıyla boşalan İlçe Başkanlığı koltuğuna genel merkezin ataması sonucu oturdu. Teşkilattan gelen bir arkadaşımız, genç denilebilir ama seçim sürecini İhsan Başkan ile birlikte uyumlu bir biçimde geçirdi ve seçim de kazanıldı. “Değişir mi?” derseniz, İhsan Başkanın tavrı önemli, hem uzun yıllar İlkadım İlçe Başkanlığı yaptı, hem de Belediye Başkanı seçildi, o nedenle görüşü önemli. Atakum’da İlçe Başkanlığı yapan arkadaşımızın ise seçim döneminde Özlem Hanımla çok uyumlu çalıştığı söylenemez, bir hayli uyumsuzlukları oldu. Sonunda Özlem Hanım kendi ekibiyle seçim çalışmalarını yürüttü ama malum sebeplerden ötürü seçimi kaybetti.

“Canik’te durum nedir?” derseniz, İlçe Başkanı arkadaşla bir program yaptık. Seviyeli, tecrübeli, işini bilen bir arkadaş ancak kendisinin ifadesiyle gençlerin önünü açmak istediğini söyledi. İstemezse orada bir değişim yaşanabilir. Tekkeköy’de İlçe Başkanı olan arkadaşımız Hasan Togar döneminde çok çekişmeli bir mücadele ile Başkanlık koltuğuna oturdu. Kenan Yılmaz da aday adayı orada, Mustafa Başkan kiminle çalışır ona bakmak lazım. Çarşamba’da İlçe Başkanı Taner Özden’in istifasının ardından tedviren görevlendirilmiş, seçimden sonra da asaleten atanmış bir kardeşimiz, orada bir değişiklik olacağını düşünmüyorum. Terme’de de değişiklik olmaz İsa Baş devam eder. Terme en karışık ilçelerden biridir, o nedenle de arada işleyen yapıya dokunmak doğru olmaz. Salıpazarı’nda İsmail Yaman ağabeyimiz çok eski bir teşkilat mensubudur, kendisiyle görüşmedim ama devam etmek isteyeceğini sanmıyorum, o yeterince teşkilatçılık yaptı. Normalde Belediye Başkanlığı düşünürdü ama MHP’ye verilince sesini çıkaramadı. “Ayvacık’ta kim İlçe Başkanı?” diye sorarsanız emin olun ismini bilmiyorum. En son Kemalettin Bey idi ama seçim sürecinde istifa etmiş olabilir, oradaki İlçe Başkanının şu veya bu olması bu saatten sonra çok da önemli değil zaten. Neden böyle dediğime gelince, AK Parti adayı seçimi kaybetti, YRP’den seçilen arkadaş da AK Parti’ye geçti.

Şehrin batı yakasına geçecek olursak; Ondokuzmayıs İlçe Başkanı Fatih Seven kardeşimiz, genç ve dinamik bir kardeşimiz değişeceğini sanmıyorum. Bafra’ya gelince, orada bir değişim olur gibi duruyor. “Neden?” derseniz, İbrahim Semiz noter olarak görev yapıyor, yasal olarak İlçe Başkanlığına engel olmasa da etik olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca Belediye Başkanının da meclis üyeleriyle sıkıntıları var, değişim olursa belki yeni İlçe Başkanı onu da çözer. Alaçam’daki İlçe Başkanını tanımadığımdan yorum da yapmak istemiyorum. Yakakent’teki bayan İlçe Başkanının büyüklerini tanırım, iyi bir aile. Belediye Başkanlığının kaybedilmesi ise tamamen Hüseyin Kıyma’nın hatası olduğundan orada da değişim olacağını sanmıyorum. Güney yakasına gelince; Asarcık’ta da değişim olmaz diye düşünüyorum, Kavak’ta Onur Bakır sevdiğimiz bir insan ama orada belediyeye kesilen 6 milyon liralık bir faturadan söz edilmekte, doğruysa bu yanlış bir iş. Belediye Başkanı Şerif Ün her ne kadar YRP’den seçilmiş olsa dahi o partide duracağını düşünmüyorum, ya MHP’ye geçer ya da AK Parti’ye geçer diye düşünüyorum.

Ladik benim ikinci vatanım olması hasebiyle oraya biraz daha yer ayırmam lazım. “Ladik’te durum nedir?” derseniz, ortada can sıkıcı bir durum var diyebilirim. AK Parti İlçe Başkanı ve Ak Partili Belediye meclis üyeleri, olduğu gibi Başkan Topal’ın karşısındalar. Başkan Topal onlara rağmen iktidara çivi çaktıramaz, hatta Büyükşehir’de de iş yapamaz. Hal böyle olunca da Ladik pek çok hizmetten mahrum kalır. Zaten yıllardan beri gerek merkezi hükümetten, gerekse Büyükşehir’den istediği desteği alamayan Ladik, bu dönem çok kötü bir gerilimin ve kaosun içerisine girmiş durumda. Bunu çözecek olan da Başkan Topal’dır. “Nasıl çözer?” derseniz, demokrasilerde çare tükenmez, ararsa rahatlıkla çaresini bulur, aramazsa kendisi bilir, ilçesine hizmet edemez. Bir dönem Başkanlık yapar ve siyaset defterini kapatır. “Havza’da durum nedir?” derseniz, orada da mevcut İlçe Başkanına karşı Mehmet Sağlam aday olacak gibi duruyor. Mehmet Sağlam çok eskiden tanıdığım, sevdiğim ve milli görüş davasına her türlü hizmeti vermiş bir kardeşimiz, un fabrikası var ama Murat İkiz destek verir mi onu bilemem. Vezirköprü’de İlçe Başkanı yeni değişti, eski Başkan ise Belediye Başkanı oldu. O da güzel bir insan orada ufak tefek sorunlar olsa da Başkanın iyi niyeti ile çözeceğini düşünüyorum. Sanırım matlup hasıl oldu, bugünlük de bu kadar kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR